10 İlde Tarım eğitimi heyecanı başladı


M Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun Türkiye’deki en önemli projelerinden biri olan ve Avrupa Birliği Bölgesel Güven Fonu  (MADAD) tarafından desteklenen projenin ilk ayağı olan Eğiticilerin Eğitimi Programı, dün dijital ortamda gerçekleştirilen toplantı ile başladı.

Toplantıya, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl ve Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Volkan Güngören de konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya ayrıca projelerin hayata geçirileceği  İzmir, Adana, Bursa, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Manisa, Kahramanmaraş ve Van’ın İl Tarım Müdürleri, Ziraat Odası yetkilileri, Aile ve Çalışma Bakanlığı görevlileri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, pandemiye karşın FAO olarak çalışmalarını tam kapasite ile sürdürme konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Projenin uygulanacağı İzmir, Adana, Bursa, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Manisa, Kahramanmaraş ve Van’da toplam 6 bin kişinin bu çalışmalardan faydalanacağına dikkat çeken Selışık, bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19’a karşı küresel mücadelenin en kritik başlıklarından biri de tarım ve gıda üretimi ile lojistiğinin sağlanması olduğuna dikkat çekti. Krizin, en çok etkilediği kesimlerin başında gelen ve  Türkiye’de sayıları 3,5 milyonu bulan geçici koruma altındaki Suriyeliler ile yerel topluluklardan korunaksız olanları etkilediğinin altını çizen Selışık projeyle bu kesimlere ileri tarım teknikleri konusunda eğitimler verildiğini anlattı. Selışık, bölgesel projeksiyonlara göre belirlenen projelerin tarımsal istihdama da katkıda bulunacağına dikkat çekerek her ilde düzenlenecek istihdam fuarları ve istihdam masalarıyla bu açıdan öncü olacağını söyledi. Dr. Selışık, eğitim programları ve projelere katılanlar arasında kendi işini geliştirmek isteyenlere de hibe destekleri sağlanacağı müjdesini verdi.

DİĞER HABERLER
Rusya, Türk ihraç mallarını taşıyan TIR'lara geçiş vermiyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İş gücü Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Sadettin Akyıl da konuşmasında, Suriye kirizi ilk başladığında projeksiyonlarını 5 yıllık yaptıklarını gelinen süreçte daha uzun süreli projeksiyonlar yapmanın gerekliliğine dikkat çekti. Akyıl, projelerin başarısından da emin olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Volkan Güngören de konuşmasında, Türkiye’nin Suriye krizinin başından bu yana ortaya koyduğu tavrın uluslararası camiada takdir edildiğini hatırlattı. Güngören, uygulamaya konulacak yeni projelerle Türkiye’de geçici koruma altındaki mültecilerin yaşam koşullarının daha da iyileştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. 

Açılış konuşmalarının ardından FAO uzmanları katılımcılara ve saha eğitimcilerine verilecek eğitimler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.


Haber Tarihi: 16 Haziran 2020. 04:33
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x