2.Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu 2014 başladı…


unnamed

 

 

 

 

Toprak ve Su Varsa,Hayat Var!….

 

 

 

Sempozyumda;Erozyon Ve Etkileri, Kuraklık, Çölleşme Ve Etkileri,İklim Değişikliği Ve Doğal Kaynaklar,Arazi Yönetimi,Mera Ve Mera Yönetimi,Toprak İşleme Yöntemleri, Sulama Sistemleri Ve Su Kullanım Etkinliği,Ekoloji Ve Biyoçeşitlilik,Kuraklık Ve Çevre Sorunları,Doğal Kaynaklar Ekonomisi Ve Kalkınma,UA Ve CBS İle Yaklaşımlar, Modelleme, vb,Kuraklık Ve Çölleşmenin Sosyo-Ekonomik Etkileri ele alınıyor…

 

 

              Halim UTLU

 

4 milyar hektardan fazla alanı kapsayan çölleşme/kuraklık ve arazi bozulması, dünyada 110 ülkede 1.2 milyar nüfusu doğrudan etkileyen önemli sosyo-ekonomik, çevresel ve kültürel neticelere neden oluyor. Çölleşme, toprağın verimliliğini düşürüyor, vejetasyonu bozuyor, gıda üretimini azaltıyor, kıtlık ve göçlere sebep oluyor. Ülkemizde de yaşanan bu tespitler üzerine, ilki  2009 yılında gerçekleştirilen I. Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu’ndan sonra, yine  Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından düzenlenen  II. Uluslararası katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu,bugün (16 Eylül 2014) Konya Hilton Garden Inn Otel’de başladı.

 

                  İlki 2009 yılında düzenlendi

 

Çölleşme ve kuraklıkla mücadelede başarının topyekun halkın bilinçlendirilmesi yolu ile sağlanabileceğine inanan Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü; kırsal toplumlardan, köy hayatına, yerel halktan başkanlara, okullar, yöneticiler, çiftçi grupları, sanayici, özel sektörün tüm katmanları, bilim, üniversite, araştırma enstitüsü ve istasyonlarıyla toplumun bütün kesimlerini çölleşme ve kuraklık ile mücadele için bilinçlendirilme gerektiğine inanarak, I. Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumunu, 2009 yılında düzenledi.

DİĞER HABERLER
Türkiye'de Kırsal Kalkınma 20: Ormancılık Ekonomisi ve Politikaları

 

                        Yurt dışından bilim adamları katılıyor

 

Konu ile ilgili bilim adamları ve uygulayıcıları, bir platformda buluşturarak, ülkemizdeki çölleşme ve kuraklığın sebepleri, göstergeleri, tesirleri, çölleşme ile mücadele usulleri, çölleşmenin kuraklık ve iklim değişikliği ile karşılıklı etkileşimlerini içeren, güncel araştırma ve uygulama sonuçlarını, kurumsal bir çerçeve içinde duyurmayı amaçlayan İstasyon Müdürlüğü ve düzenleme kurulu adına Durmuş Ali ÇARKA, yurt dışı katılımı ile de, farklı ülkelerdeki araştırıcıların deneyimlerinin paylaşılması ve karşılıklı bilgi etkileşimi olacağı düşüncesiyle, II. Uluslararası katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumunu düzenlediklerini ifade etti.

 

Bugün başlayan sempozyum bildiri konuları ve düzenleme kurulunda bulunanlar şöyle;

 

            Bildiri konuları

Erozyon Ve Etkileri, Kuraklık, Çölleşme Ve Etkileri,İklim Değişikliği Ve Doğal Kaynaklar,Arazi Yönetimi,Mera Ve Mera Yönetimi,Toprak İşleme Yöntemleri, Sulama Sistemleri Ve Su Kullanım Etkinliği,Ekoloji Ve Biyoçeşitlilik,

Kuraklık Ve Çevre Sorunları,Doğal Kaynaklar Ekonomisi Ve Kalkınma,UA Ve CBS İle Yaklaşımlar, Modelleme, vb,Kuraklık Ve Çölleşmenin Sosyo-Ekonomik Etkileri.

              Düzenleme kurulu

–  Dr. A. Ahmet YÜCER, Tarımsal Araştırmalar Ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı,

– Dr. Bülent SÖNMEZ, Tarımsal Araş. Ve Politikalar Genel Müd. Toprak ve Su Kaynakları Araştırmaları Daire Başkanı,

DİĞER HABERLER
'Kara saban'dan modern makinelere

 

– Hayrettin YILDIRIM, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Erozyon Kontrolü Dairesi Başkanı,

 

– Dr. İnci TEKELİ, Tarımsal Araş. Ve Politikalar Genel Müd. İklim Değişikliği ve Havza Araştırmaları Koordinatörü,

 

– Doç. Dr. Etem KARAKAYA, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı,

 

– Dr. Fatih ÖZDEMİR, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü,

 

– D. Ali ÇARKACI, Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü,

 

unnamed (1)

 


Haber Tarihi: 17 Eylül 2014. 10:16
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x