Fakülteler iyileştirilsin


 

 

 

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Vekili M. Aydın Ketani yeni Veteriner fakültelerini kurulması yerine var olan fakültelerin iyileştirilmesinin kaliteyi artıracağını ifade etti. Ketani, “Ülkemizde aktif 27 veteriner fakültesi olduğunu ve bunlara fakülte eklenmesi yerine var olan fakültelerin alt yapı problemi ve öğretim elemanı eksikliği giderilmesi öğrencilerin kalitesini arttıracaktır.” dedi.

 

Diyarbakır Söz’e özel açıklama veren Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Vekili M. Aydın Ketani, yeni Veteriner fakültelerinin kurulmasının, eğitimdeki kaliteyi artırmadığını iddia ederek, mevcutların altyapı ve öğretim elemanı konusunda iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Ketanı şöyle dedi;

 

MALİYETLİ BİR EĞİTİM

 

“Veteriner Hekimliği Eğitimi 5 yıllık Yüksek Lisans eğitimine sahip olup ülkemizde en maliyetli eğitimlerden birisidir. Ülkemizde aktif veteriner hekim sayısı otuz binin üzerinde olmasına karşılık bunların istihdam ve sektörün ihtiyaçlarına cevap vermede yetersizlikleri aşikârdır. Bir eğitimci olarak yeni Fakültelerin açılmasına itirazım bulunmamaktadır. Ancak Fakültelerde alt yapı yetersizliği Araştırma Laboratuarı, Hayvan Hastanesi, Öğrenci Uygulama Laboratuarı, Uygulama Çiftliği Öğretim Elemanı yetersizliği, öğrencilerin ÖSYM sınavında yüzdelik dilim barajı uygulanmaması kaliteyi düşürmektedir.”

 

ALTYAPI VE ÖĞRETİM ELEMANI

 

Dicle Üniversitesinden örnek veren Ketani, “1992 yılında kurulmuş olan Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinin kendi ile aynı tarihlerde kurulan diğer Fakültelerin alt yapı, donanım ve Öğretim Elemanı sayısı açısından gerisinde olduğunu görmekteyiz. Bu konu ile ilgili Türk Veteriner Hekimler Birliği başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığına ve 27 Fakülte Dekanlıklarına 17.01.2017 tarihinde yeni fakültelerin alt yapı sorunlarını çözmeden ve ihtiyaç analizi yapılmadan kontenjan artışına gidilmemesi konusunda temennileri olmuştur.” dedi.

DİĞER HABERLER
3.VetAnka Kariyer Günleri ve Sektörle Buluşma proğramı

 

REKTÖR GÜL DESTEĞİ

 

Fakültelerinin Rektör Prof. Dr. Talip Gül’ün atanmasından sonra iyileşme noktasında önemli adımlar attığını ifade eden Dekön Vekili M. Aydın ketani şöyle dedi;

 

“Gül Hocamızın atanması ile Fakültenin gelişmesine yönelik adımlar ve projelendirme işlemleri hız kazanmıştır.

 

Veteriner Fakülteleri bulunduğu bölgenin sorunlarına çözüm önerileri, danışmanlık hizmetleri, üretime dayalı işletmeleri üreticiye örneklendirebilmesi gerekir. Kanada’da Veteriner Hekimliği eğitiminin 8 yıl olduğu ve yıllık kişi başı öğrenci maliyetinin yaklaşık 26.000 pound civarında olduğunu da göz ardı etmememiz gerekir. Veteriner Fakültelerinin zorluk ve maliyetinin yüksekliğini göz önüne aldığımızda bundan sonra yeni Fakültelerin açılmasının yerine mevcut Fakültelerin alt yapılarının ve Öğretim Elemanı sayılarının istenilen seviyelere ulaştırılabilmesi ve Veteriner Fakültelerini tercih edecek öğrencilerin ilk 100.000’lik dilimde olması hedeflenmelidir. Ülkemizde aktif 27 veteriner fakültesi olduğunu ve bunlara fakülte eklenmesi yerine var olan fakültelerin Alt yapı problemi ve öğretim elemanı eksikliği giderilmesi öğrencilerin kalitesini arttıracaktır.”

 

diyarbakirsoz.com


DİĞER HABERLER
Arı Fuarcılık 2016-2017 Tarım ve Hayvancılık Güncel Fuar Takvimi
Haber Tarihi: 20 Ocak 2017. 18:35
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x