Bayraktar “Eskiden çiftçimize hizmet veremiyorduk”


Adapazarı Ziraat Odası Başkanlığı Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula AK Parti ve MHP milletvekilinin tarım konusundaki açıklamaları damga vurdu.

(İHA) – Sakarya Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen ve divan başkanlığını Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği Başkanı (SESOB) Başkanı Hasan Alişan’ın gerçekleştirdiği genel kurulda Türkiye’de yaşanan tarımsal sıkıntılar konuşuldu. Toplantıya TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, AK Parti Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Hasan Ali Çelik, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

Türkiye Ziraat Odalar Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’de ziraatın ve ziraat odasının gelişimi için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “Türkiye Ziraat Odaları kanunu yeni çıktı. Benim dönemimde çıktı. Eskiden odalarımız idari ve mali açıdan güçlü değildi. Çiftçimize iyi hizmet veremiyorduk. Birçok açıdan çiftçimize hizmet verme imkanımız yoktu. Ama şimdi hepinizin bildiği gibi Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projelerini hayata geçirdik. Şimdi bakıyorum; 4 ayda Türkiye’nin değişik yerlerinde 43 açılış yaptık. 35 tane daha açılış yapacağız. Yani odalarımız, kaynaklarının çiftçimize fayda sağladığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Her alanda her amaçla kullanılabilecek ürün üretildiğini belirten Bayraktar, “Bu ülkede tarım sektörü olarak 74 milyon insanı besliyoruz. Bu yüzden Türkiye’deki tarım sektörünün temel sorunlarını konuşmalıyız. Bir ortak akla ihtiyacımız var. Yani tarım sektöründe artık herkes konuşuyor, herkes konuşuyor ama doğru konuşmuyor. Tarım sektöründe bir devlet politikasına ihtiyacımız var ve bu politikayı hepimizin desteklemesi lazım. Tarım politikaları daima devlet politikası olmalı ve kim başa gelirse gelsinbu politikaları daima devam ettirmelidir. Tarım sektörünün kurutuluş reçetesi budur” diye konuştu.
Teknoloji kullanmadan verimliliği arttırma şansının olmadığını savunan Bayraktar, “Sonuç olarak maliyeti düşürecek en büyük unsur, yapısal sorunların çözülmesidir. Dünyada tarım ürününü ticareti önemli bir yere geldi. Türkiye’de bunu kimse konuşmuyor. Türkiye bu durumu fırsata çevirmeli. 50 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç edeceğiz biz. 70 milyonluk değil, 100 milyonluk Türkiye’yi rahatlıkla doyurabiliriz. Çiftçimiz buna hazır. Bu hedeflere hep birlikte motive olmamız lazım. Bu da yetmez, gıda güvenliği olmayan ülkelere tarım ürünleri ihraç edeceğiz. Çok verimli topraklar var elimizde, neden bunları kullanmayalım. Aklımız mı yok bilgimiz mi yok. Bu toprakları iyi kullanacağız. olumlu yapılan her şeyin arkasındayız. Siyasette doğru şeyler yapılırsa arkasında duracağız. Türkiye’nin yılda 45 milyar dolarlık israf ve verimlilik kaybı var. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bunu ekonomiye kazandırdığımız da tek başına düşen milli gelir miktarını yüzde 50 arttırabiliriz. Bakın bu kadar büyük potansiyel var elimizde. Bunun için her kesimden insanın görüşünü alarak bir rapor hazırladık ve bunu ilgili kurumlara sunduk. Bu sayede çiftçimiz zenginleşecek. bugünleri aşabilirsek geleceğin zenginleri bizim Türk çiftçimiz olacaktır” dedi.

DİĞER HABERLER
Güney Bölge’de Mısır & Ayçiçeği Tarla Günleri

MHP Milletvekili Münir Kutluata, AK Parti Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Hasan Ali Çelik ile küçük bir tartışma yaşadı. Yapılan yaptırımlar nedeniyle Türkiye’nin tarımda dışa bağımlı hale geldiğini savunan Kutluata, “Türkiye tarımcılıkta ve hayvancılıkta dışa bağımlı hale getirilmiştir. Daha önce kendine yetmesiyle övünen Türkiye şimdi dışardan tarım ürünü almaya zorunlu hale getirilmiştir. Mısırda, fındıkta, pamukta ve buna benzer tarım ürünlerinde Anadolu’nun en verimli topraklarına sahip ülkemizde üretim yaparken, bunları artık üretimine kota getirilerek dışardan ithal etmeye başladık. Bundan yıllar önce Karasu’da fındık sökmek için dozerler getirenler, şimdi dışardan fındık getiriyorlar” şeklinde konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata’nın konuşmasından sonra kürsüye gelen Meclis Anayasa Komisyonu Üyesi, Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de tarım konusunda söylenenlere bazı noktada itiraz etmediklerini ifade ederek, “Fakat başka bir konuyu anlatmak istiyorum; 2001 yılında bir toplantıya katılmıştım. Tarımı ilgilendiren bir toplantıydı. O zaman AK Parti iktidarı yoktu. Toplantının konusu ise fındık sökülmesi meselesiydi. Düşünün, Sakarya’da o gün konuşulan konu fındık sökülmesi ile ilgiliydi.Elbette kendimizi önceki iktidarlara göre mukayese edeceğiz. İktidar fındık söküyor diyenlere duyurmak istiyorum” dedi.

“Neden sürekli 2002 yılı konuşuluyor” diyen Milletvekili Üstün, başka tarihleri de konuşmak gerektiğinin altını çizdi. Üstün, “Bizim iktidarımızdan önce çiftçiye verilen faizlere bir bakın. Biz ise bunu tek hanelere indirdik. Bunu da eleştiriyorlar. Biz iktidara geldiğimizde tarımda çalışan nüfus oranı yüzde 35’ti. Biz bu oranı yüzde 25’lere çektik. Bu yeterli mi? Tabi ki değil, bu oran yüzde 10’lara düşmeli. Sakarya’da bu yıl için 12 ayrı projemiz var. Bunları tek tek gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Dünya Buğday Üretimi Tüketimin Altında

Üstün’den sonra konuşan Meclis Sanayi Ticaret Komisyonu Başkanı Hasan Ali Çelik de, tarım sigortasının ilk kez kendi iktidarları döneminde getirildiğini ifade ederek, “Faizler biz gelmeden yüzde 56 seviyelerindeydi. Şimdi ise yüzde 5-6 aralığında. Kötüyse kötü deyin. Bunları söylediğimizde yanlış anlaşılıyoruz. Sebze meyve kanununu çıkardık kötümü yaptık” dedi.

Genel kurulda gerçekleşen seçimde liste şu şekilde oluştu:
“Hamdi Şenoğlu, Hakan Candemir, Şevket Köklü, Erdinç Eryılmaz, İsa Kaymak, Nedim Altıntaş, Cevat Altun, Nizamettin Pir, İhsan Meğreli, Mustafa Koç, Muzaffer Tezcan, Sadettin Duman, Sabri Karabaş, Nedim Coşkun, İsmail Yolvermez, Fahri Horozoğlu, Rıdvan Yıldız, Ferhat Dinler, Feti Öz, Kamil Özkan, Cevat Özbay. Yedek Meclis Yönetimi: Zekeriya Bağdat, Erdoğan Ünsalan, Ertuğrul Candan, Fevzi Can, Ali Turhan, İrfan Kaş, Erhan Kaya, Şaban Genç, Cemal Gürsel, İbrahim Çiftçi, Yusuf Karaaslan, Olcay Sakallı, Sami Yılmaz, Mithat Derelioğlu, Numan Afacan, Ali Bat, Hasan Kantarcı, Murat Demir, Eşref Din, Zeki Uluyol.”


DİĞER HABERLER
Gıda ve Yem Kontrollerinde Bilgi Akış Sistemi
Haber Tarihi: 20 Şubat 2011. 10:35
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x