MEYED, 25. Yılında
Tarım ürünlerinin sağlıklı ve katma değerli ürünler olarak işlenmesini mümkün kılan, her yıl yüzde 90 oranında ihracat fazlası üreterek ülke tarım ve ekonomisine yarar sağlayan Meyve Suyu sektörünün çatı kuruluşu MEYED (Meyve Suyu Endüstrisi Derneği), 25. Yılını kutluyor.
MEYED, 25. Yılında “MEYVE SUYU YARAR” başlıklı bir kampanya ile vitamin, mineral ve antioksidan kaynağı olarak sağlık ve beslenme açısından önem taşıyan ve aynı zamanda katma değerli bir ekonomik ürün olma özelliği taşıyan meyve sularının yararlarını vurgulayacak, bu ürün hakkında mevcut bilgi eksiklerini gidermeye odaklanacak.
MEYED’in bu yıl 9. Kez düzenlediği geleneksel etkinliği ‘Juiceful Istanbul Summit’, derneğin bünyesinde barındırdığı ve endüstrinin değer zincirini oluşturan; meyve suyu markalarının tümünün yanı sıra, ambalaj ve hammadde sağlayıcı firmalarını da kapsayan 46 üye firmanın katılımı ile gerçekleşecek.
MEYED’in ve ülkemiz meyve suyu endüstrisinin (endüstrinin geçmişi çok daha eski) 25 yıllık gelişimi, dünyada ve ülkemizde güncel tüketim trendleri ve MEYVE SUYU YARAR kampanyası hakkında bilgilerin de paylaşılacağı toplantıya, sektörün önde gelen isimlerinin yanı sıra, MEYED Yönetim Kurulu Başkanı İlker Güney de katılacak. Etkinlik bünyesinde, meyve suyunun sağlık, ekonomi ve tarım üçgeninde yararlarının kendi alanlarında uzman isimlerce ele alınacağı bir panel de gerçekleştirilecek.
10 Mayıs 2018, Perşembe günü, Renaissance Istanbul Polat Bosphorus’ta düzenlenecek ve 09:30’da başlayacak Juiceful İstanbul Summit 2018 etkinliğinde sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Saygılarımızla,
PRactice Communication Management
LCV:
Suheyla İlhan
suheyla@practicecomm.com
9th JUICEFUL ISTANBUL SUMMIT
10 MAYIS 2018
RENAISSANCE ISTANBUL POLAT BOSPHORUS OTEL
08:30 Kayıt Açılış
09:30 Zirve Açılış Konuşmaları
Prof. Dr. Aziz EKŞİ, Kurucu Başkan – Endüstrinin Çatısı MEYED
B. İlker GÜNEY, MEYED Yönetim Kurulu Başkanı – Yararlı Ürün, Yararlı Endüstri
10:00 Dünya ve Türkiye’de Tüketici Trendleri
Anna LARSSON, Tüketici İçgörüleri Müdür, Tetra Pak İsveç
10:30 ‘Meyve Suyu Yarar’ İletişim Platformu, Neden ve Nasıl?
İpek İŞBİTİREN, MEYED Genel Sekreteri
10:45 Toplantı Arası
11:00 Panel: MEYVE SUYU YARAR!
Ekonomik açıdan – Fikri Türkel, Ekonomi Yazarı
Tarım açısından – Prof. Dr. Erdoğan GÜNEŞ, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı
Sağlık açısından – Prof. Dr. Neriman İnanç, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı
12:15 Grup Fotoğrafı
12:30 ÖĞLE YEMEĞİ
14:15 Ar- Ge Tabanlı Faaliyet Ve Yatırımlar İçin Destek Ve Teşvikler İle Finans Modelleri
Hüseyin KARSLIOĞLU, Sistem Global Danışmanlık CEO’su ve
Dr. Kazım ACATAY, İnovaban Genel Müdürü
14:45 Dünyada ve Avrupa’da Meyve Suyu Üretiminde Teknik Gündem
Nazan ÖZEN, IFU ve AIJN Teknik Komiteler Üyesi
15:00 TOPLANTI ARASI
15:15 Panel: BİZ UZMANA SORDUK!
Dr. Taylan KIYMAZ, T.C Kalkınma Bakanlığı İktisadi Sektörler ve Koordinasyon GM, Tarım Dairesi Başkanı – Gıda Politikaları
Doç. Dr. Remziye YILMAZ, Hacettepe Üni. Gıda Müh. Fak.-Gıda Biyoteknolojisi
Prof. Dr. Meral UZUNÖZ, Yıldız Teknik Üni. Akademik Veri Yönetim Sist. – Endüstri 4.0
Prof. Dr. Hami ALPAS, ODTÜ Gıda Müh. – Gıda Savunması
Prof. Dr. Nevin DEMİRBAŞ, Ege Üni. Ziraat Fak. Tarım Pol. ve Yayım ABD – Gıda İsrafı
16:45 Kapanış Konuşması
17:00 – 19:30 Kokteyl Prolonje, Bar 212 (Toplantı otelinin terasıdır)