Dünyada her yıl 305 milyon girişim kuruluyor
Erken aşamadaki şirketleşmemiş girişimler, yoğun rekabet ortamında ayakta kalmak için iş fikirleri geliştirmek ve çevik bir yapı oluşturmak adına soluğu eğitim programlarında alıyor. ikas ve İstinye Garage Incubation Hub’ın teknoloji, pazarlama, finans ve yönetim alanlarında birikimini paylaşacağı 6 aylık ön kuluçka programının başvuruları açıldı.
İş dünyasının dinamikleri ekonomik ve politik koşullara bağlı olarak her geçen gün değişirken, yeni kurulan işletmelerin yoğun rekabet dünyasında ayakta kalması gün geçtikçe zorlaşıyor. Her yıl dünya çapında 305 milyon girişimin kurulduğu hesaplanırken, 10 girişimden dokuzu başarılı olamıyor ve girişimlerin %20’si bir yıl içinde kapanıyor.
E-ticaret platformu ikas ve İstinye Garage Incubation Hub, geniş girişimcilik ekosistemini desteklemek üzere erken aşamadaki şirketleşmemiş girişimler için yeni bir işbirliğine imza attı. İnovasyon, teknoloji, pazarlama ve finans yönetimi alanlarındaki iş fikirlerini güçlendirerek şirketleşmek isteyen girişimciler için ön kuluçka programı tasarlandı. Başvuruları henüz başlayan ve 6 ay sürecek programla birlikte girişimcilere eğitimin yanı sıra mentorluk desteği de verilecek. Programı başarıyla tamamlayan ilk üç girişim, ön programın devamı niteliğindeki Kuluçka Programı’na katılacak. Bu sayede iş fikirlerini geliştirirken, sürpriz ödüllerin de sahibi olacak.
Katılımcılar eğitim programının ardından mentorluk alabilecek
İş dünyasının dinamiklerinin yeniden dizayn edilmeye açık olmasının girişimciler için avantaj yarattığını ve teknolojik gelişmeleri fırsata dönüştürebileceğini belirten ikas İş Geliştirme Müdürü Umut Akgül, konuya dair, “İstinye Garage Incubation Hub işbirliğiyle başlattığımız programa katılan girişimcileri kapsamlı bir müfredat bekliyor. Girişimciliğin yalın startup, tasarım odaklı düşünme, sürdürülebilir büyüme gibi esaslarına odaklanan uçtan uca eğitimler alacaklar. İş fikirlerini hayata geçirirken, sektörel bilgi ve deneyim edinme şansı da yakalayacak” açıklamasını yaptı.
İş dünyasına yeni aktörler kazandıracaklar
Girişimcilerin programın ardından elde edecekleri kazanımlara dikkat çeken İstinye Üniversitesi Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi Müdürü Talha Uzun ise “Eğitim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte girişimcilere ihtiyaçlarına özel olarak mentorluk programı sunacağız. Farklı sektörlerdeki uzmanların deneyim ve bilgilerini aktarmasına aracılık edeceğiz. Girişimcilerin bu süreçte karşılaşabilecekleri çıktıları öngörmelerine; işletme, pazarlama, finans yönetimi, pazarlama stratejileri, iş planı hazırlama gibi konularda donanımlı hale gelmelerini sağlayacağız. Girişimcilere altyapı desteği sunan bir şirket olarak, ikas ile işbirliği yaparak iş dünyasına yeni aktörler kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.