Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı: “Kanatlı Sektörü Güçlü ve Güçlenmeye Devam Edecek” 


Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) tarafından, 21-24 Kasım tarihleri arasında KKTC’de Limak Deluxe Otel’de düzenlenen VI. Yumurta Zirvesi’nde konuşan Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, hayvancılığın bitkisel üretimle çok entegre bir sektör olduğuna dikkat çekerek “Son 20 yıla baktığımızda, Türkiye’de, hayvancılık ve yem sektörünün çok büyük gelişim gösterdiğini görüyoruz.   2000’li yılların başında, 6 milyon ton yem üretim rakamlarını konuşurken; bugün 27-28 milyon tonluk yem üretim rakamlarını konuşuyoruz. Bu rakamlarla yem üretiminde Avrupa’da 1. ülkeyiz, dünyada da üst sıralarda yer alıyoruz.” dedi. 

Yumurta: Stratejik Bir Gıda ve Türkiye’nin Küresel Rolü

Dünya genelinde 8 milyar insanın temel tüketim maddelerinden biri olan yumurta, kolay erişilebilirliği, yüksek kaliteli protein içeriği ve zengin besin değeriyle öne çıkıyor. Yapılan trend analizlerine göre, dünya genelinde toplam yumurta üretiminin 2030 yılında 102.5 milyar tonu aşacağı öngörülüyor. Aynı dönemde Türkiye’nin üretiminin ise 1.5 milyon tona ulaşması bekleniyor. Hâlihazırda, Türkiye, yıllık yaklaşık 20 milyar yumurta üretimiyle dünyanın en büyük üretici ve ihracatçı ülkeleri arasında yer alıyor. Türk yumurtası, başta Arap körfezi ülkeleri olmak üzere, Uzak Doğu, Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya’nın çeşitli bölgelerine düzenli olarak ihraç ediliyor.

DİĞER HABERLER
Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanıyor

VI. Yumurta Zirvesi: “Yumurtanın Dünyası” Temasıyla Sektör Liderlerini Buluşturdu

Türkiye’nin önde gelen yumurta üreticileri, sektörün yeniliklerini, geleceğini ve küresel potansiyelini tartışmak üzere, YUM-BİR tarafından 21-24 Kasım tarihleri arasında KKTC’de düzenlenen VI. Yumurta Zirvesi’nde bir araya geldi. “Yumurtanın Dünyası” temasıyla gerçekleşen zirve, Limak Deluxe Otel’de önemli sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Katılımcılar arasında YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, TOBB Tarım Meclisi Başkanı M. Ülkü Karakuş, TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal, Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen gibi isimler yer aldı. Zirve kapsamında Bakan Yardımcısı Gümen, Keskinoğlu standını ziyaret ederek detaylı incelemelerde bulundu.

Kanatlı Sektörünün Geleceği: 2026 Planları Şimdiden Masada

Keskinoğlu’nun sponsorlarından biri olduğu etkinlikte, “Yumurta’nın Ekonomi Politiği” başlıklı panel büyük ilgi gördü. Panel, Tarım Editörü İrfan Donat’ın moderatörlüğünde, Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit’in katılımıyla gerçekleşti. Panelde, tarım sektöründeki en büyük sorunun planlama eksikliği olduğunu vurgulayan Önder Matlı, özellikle kanatlı sektöründe uzun vadeli planlamanın kritik önem taşıdığını ifade etti. 2026 yılına yönelik stratejik hedeflerin şimdiden belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Matlı, sürdürülebilir üretim ve ihracat için sektörün organize hareket etmesinin önemini vurguladı.

DİĞER HABERLER
Yasak Ürünlerinin Reklamını Yapan Sitelere Karartma Yapılacak

Kemal Akman: “Kanatlı eti sektörü bütün zorluklara rağmen üretiyor” – Çiftlik Dergisi

Günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta üretim kapasitesine sahip

Türkiye’nin en büyük tam entegre tavukçuluk şirketlerinden biri olan Keskinoğlu, Avrupa Birliği standartlarındaki en modern üretim teknolojileriyle donatılmış 2 milyon 75 bin 375 m2 kapalı alana sahip tesislerinde, en güncel teknolojileri kullanıyor ve en yüksek hijyen standartlarını uygulayarak, üretim gerçekleştiriyor. Firma, Akhisar’daki BRC ve KASCERT Helal belgesine sahip 4 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde, günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta ve günlük 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesine sahip konumda. Ayrıca ileri işlem tesislerinde yılda 30 bin ton üretim yaparken, yine yılda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor ve 2.5 milyon adet de yarka yetiştiriyor.


Haber Tarihi: 26 Kasım 2024. 12:26
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x