Veteriner Hekimlerin sorunları film oluyor


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Proje Birimi’nin desteklediği bir projeyle, veteriner hekimlerin yaşadığı sorunlar ve etik problemler sinema filmi olarak ele alınacak. Projenin tanıtımı ve saha çalışmaları için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Sanal ile Şanlıurfa Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Menteş, Kars’a geldi. Kars Veteriner Hekimler Odası’nda düzenlenen toplantıda akademisyenler, Oda Başkanı Ercan Ödül ve veteriner hekimlerle bir araya gelerek projenin ayrıntılarını paylaştılar. İki yıl sürecek bu proje kapsamında, veteriner hekimlerin karşılaştığı mesleki ve etik sorunlar bir filme dönüştürülecek.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şule Sanal, projenin bilimsel önemine dikkat çekti. Sanal, “Bu proje, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Proje Birimi tarafından onaylanmış bütçeli bir proje ve iki yıl sürecek. İlk yıl, Türkiye genelindeki veteriner hekimlerden etik karar verme süreci ve etik problemlerle ilgili veri toplamaya çalışacağız. Bu verileri topladıktan sonra proje ekibiyle oturup senaryolaştıracağız. Senaryo, veteriner hekimliğindeki meslek etiği problemlerinden, belediye veteriner hekimliğinde, klinisyen olarak ya da mezbahada yaşanan sorunlardan seçilecek.” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
Türkiye'de Veteriner Hekimliği Öğretiminin 180. Yıldönümü Çoşkuyla Kutlandı

Prof. Dr. Sanal, projenin sonucunda etik sorunları konu alan bir kısa film hazırlanacağını belirtti. Sanal, “Hazırladığımız verilerden yola çıkarak, senaryonun ardından, etik problemleri içeren bir kısa film yapacağız. Bize katkılarınız ve vakit ayırdığınız için, sizlere, Oda Başkanımız Sayın Ercan ÖDÜL’e ve meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kars Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül de projeyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Ödül, “Türkiye’de Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Odaların Teşekkül Tarzına ve Göreceği İşlere Dair Kanun” Veteriner Hekimliğin anayasası niteliğinde olan meslek kanunudur ve mesleğin icrası bu kanun ve bağlı yönetmeliklere göre tatbik edilir. Meslek kanunumuzun 70 yıldır varolmasına rağmen her alanda ve her meslekte olduğu gibi veteriner hekimlik mesleği uygulama sahasında etik sorunlar mevcuttur. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Sanal ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Menteş hocalarımız mesleğimizin ülkemiz genelinde etik sorunlarını belirleme ve tarihe not düşmek anlamında yapacakları bu akademik çalışma için Ülkemizde veteriner hekimlik mesleğinin en üst düzeyde temsil edildiği Kars’ta, Odamızda ağırlamak bizler için gurur vericidir. Hocalarımıza mesleğimize verdikleri akademik katkı ve nazik ziyaretleri için şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim.” dedi ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

DİĞER HABERLER
Şeker Piliç 1000 kişiyi işten çıkardı

Haber Tarihi: 4 Aralık 2024. 08:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x