Yumurpiyat’ın sektöre Zerrin Özer Morali
SERDAR KONURALP
İlk kez 1998 yılında organize edilen ve adı yumurta, piliç, olimpiyat sözcüklerinden esinlenerek oluşturulan YUMURPİYAT, bu yıl 20-23 Ekim tarihleri arasında yapılıyor. YUMURPİYAT, hayvancılığa dayalı sanayi sektöründeki tüm kuruluşları bir araya getirerek, sektörel ve global sorunları tartışmaya zemin hazırlayan, sektör ortaklığı bilincini yerleştirmeye çalışan ve çalışmaların sonuçlarını alan bir organizasyondur.
Sektör Ortakları davetliler YUMURPİYAT 2011 için Spice Hotel, Belek, Antalya’da bir araya geldiler.
SON KEZ YAPILIYOR
Geleneksel hale gelen Yumurpiyat organizasyonunun son kez yapıldığı yetkililer tarafından açıklandı.Son kez yapılan toplantının ardından şirket bundan böyle bu konu ile ilgili sponsor olacağını duyurdu.
Her açılıştan bir gece önce geleneksel olarak gerçekleştirilen YUMİRPİYAT 2011 ateşi, sektörel sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından yakıldı.Yumurpiyat 2011 ateşinin yakılması sırasında davetliler büyük tezahüratta bulundular.
3 gün süren Yumurpiyat 2011 Programışöyle uygulandı:
21 Ekim 2011
09.00 – 09.30 Açılış Konuşması
Metin Akman, Genel Müdür, Trouw Nutrition TR
PANEL I: KÜRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Moderatör Dr. Durali KOÇAK, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
09.30 – 09.45 Yıl 2010 6 Milyar Nüfus, Yıl 2050 9 Milyar Nüfus Nasıl Beslenecek?
Doç. Dr. Hakan YILMAZ, İstikrar Enstitüsü Danışmanı, TEPAV
09.45 – 10.00 Sürdürülebilirlik
Cansen BAŞARAN SYMES, PWC Türkiye Başkanı, Tüsiad Yönetim Kurulu Üyesi
10.00 – 10. 15 Geleceğin Politik Silahı Gıda ve Tarım
H. Ülkü KARAKUŞ, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı
10.15 – 10.30 Çevre ve Doğaya Ne Kadar Duyarlıyız?
Mahir GÜRBÜZ, Tema Vakfı Danışmanı, TMMOB, ZMO Önceki Başkanı
10.30 – 10.45 Ara
PANEL II: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE TÜRKİYE
Moderatör Prof. Dr. Rüveyde AKBAY, Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı
10.45 – 11.00 2050 yılında Türkiye Nüfusu ve 3 Çocuk
Yalın KILIÇ, Kalkınma Bakanlığı Uzmanı
11.00 – 11.15 2023 Hedefinde Türkiye Broyler Sektörünün Misyonu
Yüce CANOLER, Besd-Bir Genel Sekreteri
11.15 – 11.30 2023 Hedefinde Türkiye Broyler Sektörünün Misyonu
Hüseyin SUNGUR, Yum-Bir Genel Sekreteri
11.30 – 11.45 Tarım Politikaları
Dr. A. Ahmet YÜCER, TAGEM Genel Müdür Yardımcısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
11.45 – 12.00 Hammadde Temininde Sıkıntılar ve Alternatif Çözümler
Dr. Sait KOCA, Genel Müdür, Beypi A.Ş
KONFERANS
12.00 – 12.20 Biyogüvenlik Kurulu Çalışmaları
Prof. Dr. Hakan YARDIMCI, Biyogüvenlik Kurulu Başkanı
12.45 – 14.00 Öğle Yemeği
14.30 – 18.00 Oyunlar
22 Ekim 2011
PANEL I: SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ
Moderatör Y. Doç. Dr. Engin KÜÇÜKKAYA, İşletme Bölümü Başkanı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi
09.30 – 10.00 Sosyal Medya Deyince
Bülent FİDAN, Grup Başkanı, Safari Reklam
10.00 – 10.30 Teknolojinin Gelişimi ile Birlikte Sosyal Medyanın Değişen Çehresi
Osman TURAL, PTT Genel Müdürü
10.30 – 10.45 Ara
10.45 – 11.15 Sektörümüzün Sosyal Medya Yaklaşımları
Prof. Dr. Haluk SOYUER, İİBF Dekanı, Ege Üniversitesi
11.15 – 11.45 Sosyal Medyada Markalar
İlker ERGEN, Sosyal Medya Departmanı, Turkcell
KONFERANS
11.45 – 12.15 İnsanlığın Varoluşundan Beri Müzik ve Yoğunbakımda Müzik ile Tedavi
Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı, Memorial Hastanesi
12.30 – 14.00 Öğle Yemeği
14.30 – 17.00 Oyunlar
20.30 Gala Gecesi (Dinleti)
Zerrin Özer konseri
Yumurpiyat’ın oyunlar bölümünde kıyasıya yarışan takımlar ise;
YEMYERBİRLİĞİ, YUMYUMSPOR, PİLİÇSPOR, SÜTBİRSPOR, NORELONASPOR, ERCROSSARAY, LALEMANÇE, ADISSEOTAŞ .
Davetliler YUMİRPİYAT şölenini tertip eden Trouw Nutrition TR Genel Müdürü Metin Akman ve ekibine teşekkür ederek evlerinin yolunu tuttular.