75 Milyon İnsanımızı, 30 Milyon Turisti Besliyoruz
Son 9 yılda birçok bitkisel ve hayvansal ürünün üretiminde rekor artışlar yaşandı…
Bitkisel Üretim
Tahıl Üretimi •2002 yılında 30,8 Milyon ton iken, •2011 yılında 35,2 Milyon tona ulaştı. •Son 9 yıldaki artış % 14,2.
Mısır Üretimi •2002 yılında 2,1 Milyon ton iken, •2011 yılında 4,2 Milyon tona ulaştı. •Son 9 yıldaki artış % 100.
Çeltik üretimi •2002 yılında 360 Bin ton iken, •2011 yılında 900 Bin tona ulaştı. •Son 9 yıldaki artış % 150.
Ayçiçeği üretimi •2002 yılında 850 Bin ton iken, •2011 yılında 1 Milyon 335 Bin tona ulaştı. •Son 9 yıldaki artış %57,1.
Toplam Meyve Üretimi •2002 yılında 13,3 Milyon ton iken, •2011 yılında 17,2 Milyon tona ulaştı. •Son 9 yıldaki artış %29
Turunçgiller Üretimi •2002 yılında 2,5 Milyon ton iken, •2011 yılında 3,6 Milyon tona ulaştı. •Son 9 yıldaki artış %45
Muz üretimi •2002 yılında 95 Bin ton iken, •2011 yılında 206,5 Bin tona ulaştı. •Son 9 yıldaki artış % 117.
Kayısı üretimi •2002 yılında 315 Bin ton iken, •2011 yılında 650 Bin tona ulaştı. •Son 9 yıldaki artış % 106
Kirazı üretimi •2002 yılında 210 Bin ton iken, •2011 yılında 439 Bin tona ulaştı. •Son 9 yıldaki artış % 109
Hayvansal Üretim
Süt Üretimi •2002 yılında 8,4 Milyon ton iken, •2010 yılında 15 Milyon tona ulaştı. •Son 8 yıldaki artış % 79,1.
Kırmızı Et Üretimi •2002 yılında 421 Bin ton iken, •2011 yılında 777 Bin tona ulaştı. •Son 8 yıldaki artış % 85.
Beyaz Et Üretimi •2002 yılında 726 Bin ton iken, •2011 yılında 1 Milyon 614 Bin tona ulaştı. •Son 8 yıldaki artış % 132.
Su Ürünleri Yetiştiricilik Üretimi •2002 yılında 61 Bin ton iken, •2010 yılında 167 Bin tona ulaştı. •Son 8 yıldaki artış % 173.