Terminatör Böcek’ İş Başında


imagesLaboratuar ortamında çoğaltılan ‘Calosoma Tırtılı’, kızılçam ağaçlarına musallat olan çam kese böcekleri ile mücadele için görevine başladı.
 Eskişehir’de özellikle kızılçam ağaçlarına musallat olan çam kese böceği ile mücadele yöntemlerinden biri olan ve halk arasında ‘Terminatör Böcek’ olarak tabir edilen ‘Calosoma Tırtılı’, laboratuar ortamında çoğaltılarak çam kese böceği görülen ormanlara bırakıldı.
Türkiye’de sadece Eskişehir ve Afyonkarahisar’da başarı ile uygulanan yöntem kapsamında biyolojik böcekler Sarıcakaya ve Alpu ilçelerindeki ormanlara bırakıldı. Konuyla alakalı yapılan açıklamada, Çatacık Orman İşletme Müdürlüğü sahasında görülen çam kese böceklerini yok etmek üzere, bin 100 ‘Calosoma Tırtılı’ toprağa gömüldüğü belirtildi. Bir süre toprakta yaşayacak olan tırtılların böcek haline dönünce uçarak çam ağaçlarında keselerdeki tırtılları yiyerek yok edecekleri bildirildi.
Anaçları Mersin ilinden getirilerek, laboratuar ortamında çoğaltılan calosomaların toprağa bırakılması işlemine Koruma Şube Müdürü Ali Güler ve Çatacık Orman İşletme Müdürü Akın Akman nezaret etti.
15 gün toprak altında yaşayarak tırtıl evresinden böcek evresine geçen biyolojik böceklerin, günde 10 kadar çam kese böceğini yok ettiği kaydedildi.

DİĞER HABERLER
Beyoğlu midyeleri gerçeği!
Haber Tarihi: 28 Nisan 2013. 21:52
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x