Mudurnu Pak Piliç Mangal Sezonuna Yeni Ürünlerle Giriyor


563901_289844331123893_957671755_n
Çeşitli nedenlerle bir türlü istenilen tüketim düzeyine gelemeyen kanatlı sektörü mangal sezonunun açılışı ile hareketlendi.Bu da sektörü sevindirdi.
Yıllardır Türk tavukçuluk sektörüne hizmet eden ülkemizin en ileri entegre tesislerinden Mudurnu Pak Piliç’te sezona giriş ile birlikte çeşitli ürünlerinin listesine yeni çeşitlerini de ekledi.
Bu ürünlere örnek olarak:
557084_289844741123852_1329742878_n
Mudurnu Gurme Piliç damak zevkine önem veren kişiler için farklı beslenip, farklı büyütüldüler. Beslenmesinde standart piliç üretiminde kullanılmayan keçi boynuzu, ada çayı, defne, kekik gibi doğal ürünler kullanıldı.
Mudurnu Doğal Piliçlerini, en kıymetli varlıklarınız olan çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedirebilmeniz için az miktarda üretiliyor.
Mudurnu Pak Piliç’in yeni ürünlerinin tüketiciler tarafından beğenileceği ve tüketimde yeni ilerlemeler olacağı bekleniyor
Mudurnu Pak Piliç’in İslami Kesim Görüntüleri 24 saat İnternette
Mudurnu PAK Piliç  Kapılarını sanal dünyaya açtığını duyurdu.  Bayilerine dağıttığı ilanlar ile Firmanın 24 saat Canlı olarak izlenebileceği   Mudurnu PAK Piliç yetkilileri, tarafından bildirildi.
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde İslami Usullere göre El İle  Kesilen  Broile Piliçlerin  Kesimi ve Paketleme işlemleri Canlı yayında  tüm dünya’dan internet aracılığı ile izlenebilir hale getirildi.
Mudurnu Pak Piliç Kesimhane görüntülerini izlemek için: http://212.156.210.67:8080  Bu linki tıkladıktan sonra çıkan  ekrandaki Üst Kısma MUDURNU  ve şifre olarak 1234 yazmanız halinde
Görüntüler ekranınızda belirecektir.
BEYAZ ETİN FAYDALARI
644533_295589570549369_1441810830_nBeyaz et; potasyum, fosfor ve demir başta olmak üzere mineral içeriği zengin bir besindir. potasyum; kan basıncının düzenlenmesinde, sıvı ve mineral dengesinin sağlanmasında, sinir iletiminde ve kasların kasılmasında önemli görevlere sahiptir. fosfor, vücutta en fazla bulunması gereken ikinci mineraldir. kemik ve dişlerin sağlığının devamlılığında, enerji elde edilmesinde, böbreğin asitliğinin dengelenmesinde yardımcıdır. demir ise hücrelere oksijen sağlanması ve kansızlığın engellenmesi gibi vücutta önemli birçok role sahip bir mineraldir.
BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
Hollanda’da yapılan araştırmaya göre, hamileliğin başlangıcından itibaren B12vitamini açısından zengin tavuk eti ve yumurta tüketimi, daha uslu ve daha az ağlayan bir bebeğe sahip olma şansını 3 kat artırıyor.
Hollanda halk sağlığı araştırmacıları tarafından hamilelikte B12 vitamini alımının bebeğe etkisini ortaya koymak üzere yapılan ve sonuçları “Early Human Development” dergisinde yayınlanan araştırma, 4 binden fazla hamile kadın üzerinde gerçekleştirildi. Uzmanlar, düşük oranda B12 vitamini alan kadınların bebeklerinin daha hırçın olduklarını ve daha çok ağladıklarını kaydetti
Araştırmaya göre, hamilelik döneminde yeterli düzeyde B12 vitamini alımının, bebeklerin beyin ve sinir sistemi gelişimi ile kan dolaşımında kritik bir öneme sahip olduğu ifade edildi. Uzmanlar, hamile kadınlara hamileliğin başlangıcından itibaren B12 vitamini açısından zengin tavuk eti ve yumurta tüketmelerini öneriyor.
Bilim adamları, B12 vitamininin özellikle sinir sistemi fonksiyonları için gerekli olduğunu, eksikliğinde ise zihinsel ve sinirsel fonksiyonlar bozulabileceğini, kulak çınlaması ve hissizlik gibi belirtiler görüleceğini kaydetti. Tavuk eti ve yumurtanın, en zengin B12 kaynaklarından biri olduğu belirtildi.
Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besindir. Yeni bir yaşamın özü olduğu düşünülecek olursa, besleyici değerinin yüksek olması hiç de şaşırtıcı değildir.
 
PROTEİN DEĞERİ
Yumurta tüm besinler içerisinde en kaliteli proteini içermektedir. Çünkü yumurta proteinin de insan vücudunda sentezlenemeyen ve kesinlikle besinler ile dışarıdan alınması gerekli olan “elzem amino asitleri” bulunmaktadır. Sindirilebilirliği yüksektir, tamamına yakını vücut tarafından kullanılmakta ve vücut proteinlerine dönüşebilmektedir.
Uzmanlar; yeterli ve dengeli beslenmede, hızlı bir büyüme ve gelişme döneminde olan çocukların, protein tüketimlerinin en az yarısının hayvansal kaynaklı olması önermektedirler. Bu nedenle çocuk beslenmesinde protein kaynağı olan yumurtaya gereken önem mutlaka verilmelidir.
 
VİTAMİN DEĞERİ
sucukluyumurta
Yumurta başlıca A, D, E ve B grubu vitaminleri olmak üzere diğer vitaminleri de önemli oranda içermektedir. Yumurta sarısındaki A vitamini gözün iyi görmesini sağlar, kemik gelişimi ve sağlıklı dişler için de gereklidir. Vücut hücrelerinin gelişmesine yardım eder. Solunum ve sindirim sisteminin sağlıklı olmasını ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar.
D vitamini, insan vücudunda kalsiyumun kullanılmasına yardımcı olur. Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir ve güneş ışınlarından da yeterince faydalanıldığı takdirde yumurta özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine bağlı kemik bozukluğu oluşmasını engeller.
Yumurta E vitamini yönünden de oldukça zengindir. E vitamini oksidasyonu önleyici etkisinden dolayı, vücudumuzu zararlı maddelere karşı korur.
B grubu vitaminleri bazı besin öğelerinin vücutta enerjiye çevrilmesi için gereklidir. Yumurta özellikle B2 vitamini açısından çok zengindir. Bu vitamin deri ve göz sağlığı için de gereklidir.
Ayrıca yumurta da bulunan kolin, beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynamaktadır.
MİNERAL DEĞERİ
Yumurta, demir ve çinko gibi sağlığımız için çok önemli olan mineralleri de içermektedir. Demir, kan yapımı için gereklidir. Demir yetersiz alındığında anemi (kansızlık) oluşur. Ayrıca demirin büyüme, gelişme ve hastalıklardan koruma rolü vardır. Yetersizliğinde çocukların öğrenme yeteneği ve okul başarısı azalır.
Yumurtada C vitamini bulunmamasına rağmen C vitamini açısından zengin bir besinle tüketilirse yapısındaki demirin emilimini artırmış olursunuz.
Yumurtadaki çinko minerali özellikle büyüme-gelişme ve bağışıklık sisteminde rolü olduğu için çok önemlidir.
YUMURTANIN YAĞ İÇERİĞİ
Yumurtanın yağ içeriği düşüktür. Büyük bir yumurtada 4.5 gram civarında yağ bulunur. Bunun 1.5 gramı doymuş yağ asitleri, kalan kısmı ise, doymamış yağ asitleridir.
YUMURTA KOLESTEROLÜ ARTTIRIR MI?
Bir adet yumurtanın beyazında, kolesterol ve yağ yoktur ancak sarısında 213 mg kolesterol bulunur. Besinlerdeki yüksek kolesterolün, kan kolesterolünde direkt artışa neden olduğu düşünülmüş ve bu nedenle yumurta tüm diyetlerden uzak tutulmuş ve az tüketilmiştir.
Gerçekte kan kolesterolünün büyük bir kısmı vücut tarafından yapılır. Kolesterol; insanlar ve tüm hayvanlarda vücutta sentezlenen yağ benzeri bir maddedir. Sinir liflerinin yalıtımı, hücre duvarının bütünlüğünün sağlanması, D vitamini sentezi, çeşitli hormonların ve sindirim salgılarının oluşumu için gereklidir.
Yapılan bilimsel çalışmalar ile kan kolesterol seviyesinin düzenlenmesinde; beslenme şeklinin, genetik özelliklerin ve yaşam biçiminin önemli olduğu ortaya çıkmıştır.
Eğer kolesterol metabolizması bozukluğunuz yoksa, yeterli ve dengeli olarak tüm besin gruplarını tüketiyorsanız, vücudunuz ideal ağırlığında ise, fiziksel olarak aktifseniz ve sigara kullanmıyorsanız, yumurtanın yüksek kolesterol içeriğinden dolayı endişe duyulmasına gerek yoktur.
BUNLARA DİKKAT EDİYOR MUSUNUZ?
Yumurtanın marketlerde soğuk bölümlerde muhafaza ediliyor olmasına dikkat edilmelidir.
Çatlak ve kırık yumurtalar satın alınmamalıdır; çünkü bu yumurtalar çok çabuk bozulur ve ayrıca mikroorganizmaların oluşmasına meydan verirler. Yumurtanın kabuğu temiz, düzgün görünüşlü, yeterli kalınlıkta ve az pürüzlü olmalıdır.
Yumurta evde buzdolabında ve alınan orijinal karton kutusu içerisinde, yıkanmadan saklanmalıdır. Yıkandığında doğal koruyucu tabakasını kaybeder. Bu nedenle yumurta kullanılacağı zaman yıkanmalıdır.
Yumurta buzdolabında güçlü kokusu olan besinlerin yakınında saklanmamalıdır. Çünkü yumurtanın kabuğu gözeneklidir ve yumurta güçlü kokuları emebilmektedir.
Yumurtaların, iyi kaliteli olma özelliğini kaybetmeden önce yani 3-4 hafta içerisinde tüketilmesi gerekir.

DİĞER HABERLER
“ İnsanın Gözü Neyi Görüyorsa, Değeri O Kadardır !...”
Haber Tarihi: 18 Mayıs 2013. 11:16
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x