Kanatlı Hayvan Üretimi Semineri
SERDAR KONURALP
Antalya’dan Bildiriyor
WPSA Dünya Tavukçuluk Derneği Türkiye ve Kuveyt Şubesi’nin ortaklaşa paylaştıkları “Ortadoğu ve Afrika Ülkelerinde Kanatlı Hayvan Üretimindeki Gelişmeler” adlı seminer Antalya’da başladı.
Toplantı için Antalya’ya gelen davetliler açılış için otelin büyük salonunda toplandılar.Açılışı yapan Dünya Bilimsel Tavukçuluk Derneği WPSA Başkanı Dr.Edir Da Silva Derneğin çalışmaları ile bilgi vererek davete katılanlara teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye gelen Bir dönem Dünya Tavukçuluk Derneği Başkanlığını (WPSA) üstlenen Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof.Dr.Rüveyde Akbay ülkemizde yaptıkları çalışmaları anlatarak bu konuda geniş bilgi verdi.
Prof.Dr.Rüveyde Akbay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Mustafa Akaydın Kent ile ilgili geniş bir bilgi verdikten sonra kongreye başarılar diledi.
Bu konuşmaların ardından açılış kokteyl’ine geçildi.
22 Ekim
Salı
Oturum-I: Genel oturum
9:00-10:30
Katılanlar: Afaf Al-Nasser,Musa Freiji ve Muhammed Hafez
9:00-09:30
Musa Freiji
Orta Doğu ülkeleri ve kanatlı eti üretiminde kendi kendine yeterlilik ulaşmak için Stratejiler
Afrika Devletleri
9:30-10:00
Paul Siegel
Sıcak iklimler için Kümes üreme stratejileri
10:00-10:30
Mohamed Hafez
Kümes hayvanları üretim ve sağlık etkileyen faktörler
10:30-11:00
Kahve ve Çay Arası
Poster İzlenimi
Oturum-II: Kanatlı Hayvan Besleme
11:00-00:15
Katılanlar: Paul Rose ve Abdul Ameer Al-Saffar
11:00-11:30
Nuhad Daghir
Sıcak iklimlerde altında Beslenme stratejileri
Sözlü sunumlar
12:15-14:00
Öğle Yemeği arası
Oturum III: Bağışıklık ve hastalık direnci
14:00-15:15
Katılanlar: Hanan Al-Khalifa ve Mohamed Hafez
14.00-14:30
Samir Al-Zenki
Broilerlerde Salmonella sıklığı azaltmak için Stratejiler
Sözlü sunumlar
15:15-15:45
Kahve ve Çay Arası
Oturum IV: hazırlaması yerel tavuk ırkları, olmayan tavuk türleri ve çeşitli
15:45-17:00
Katılanlar: Daisy Eruvbetine ve Şakir D. Tuncer
Davetli konuşmacı
15:45-16:15
Afaf Al-Nasser
Yerel tavuk ırkları ve olmayan tavuk türlerinin üretimi
23 Ekim
Çarşamba
Oturum V: Genel oturum
9:00-10:30
Yöneten:
Paul Siegel ve Nizamettin Şenköylü
Davetli konuşmacılar
9:00-09:30
Eddy Decuypere
Kuluçka tekniği yenilikler
9:30-10:00
Erhard Briedenhann
Tahıl fiyatları ve kanatlı üretimi
10:00-10:30
Güney Gökçelik
Biyogüvenlik: ne yapacağınızı biliyorsunuz, ya da yapmak değil
10:30-11:00
Kahve ve Çay Arası
Poster İzlenimi
Oturum VI: Bağışıklık ve Beslenme
11:00-12:45
Yöneten : Nugad Daghir ve Necmettin Ceylan
Sözlü sunumlar
12:45-14:15
Yemek arası
Oturum VII: Tavuk üretim sistemleri, eğitim ve yayım
14:15-15:30
Yöneten: Sacit Bilgili ve Servet Yalçın
Davetli konuşmacı
14:15-14:45
E.Babafunso Sonaiya
küçük ölçekli kanatlı üretimi
Sözlü sunumlar
15:30-16:00
Kahve ve Çay Arası
Poster İzlenimi
Oturum VIII: Genel oturum
16:00-17:00
Yöneten: Eddy Decuypere ve Sezen Özkan
Davetli konuşmacılar
16:00-16:30
Denis Bastianelli
Bir araç olarak NIRS beslemeleri ve yemlerin sindirilebilirliği değerlendirmek için
16:30-17:00
Sacit Bilgili
Kesim öncesi dönemde etlik tavuk Yönetimi
24 Ekim
Perşembe
Oturum IX: Kümes yönetimi ve refahı
9:30-11:00
Yöneten : Hana’a Abu-Rezq ve konfor Açe Ampon
9:30-10:00
Edgar Orlando Oviedo Rondon
Kümes gelen hava emisyonları
Sözlü sunumlar
11:15-11:45
Kahve ve Çay Arası
Poster İzlenimi
Oturum X: Tavukçuluk ürünleri ve işleme
11:45-00:30
Yöneten: Hasan Rüştü Kutlu ve Farid Stino
11:45-00:15
Helga Medic
Kümes hayvanları işleme Fonksiyonel Tavukçuluk ürünleri ve yeni teknolojiler
Sözlü sunumlar
12:30-14:00
Yemek Arası
Oturum XI: Panel: Orta Doğu ve Afrika Devletleri tavuk üretimi: Durum, geleceği ve stratejileri
Moderatör: Edir da Silva
Konuşmacılar
E. Babafunso Sonaiya
Nugad Daghir
Teoman İnal
Farid Stino
Kevin Lovell
Kapanış Açıklamaları