‘Türkiye ile devam etmeliyiz’


0,,17082526_303,00Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Balkan ülkelerinin AB üyelik süreçlerini değerlendirdi.

 

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, gerekli kriterleri yerine getirmeleri durumunda Balkan ülkelerinin üye olarak AB’ye alınacağını ifade etti.

 

 

 

Türkiye ile yeni fasıl açılıyor
AB’den Türkiye’ye hem eleştiri, hem övgü
Alman Bild gazetesine bir açıklama yapan Barosso, “Birçok Balkan ülkesinin henüz birkaç yıl önce birbirleriyle savaştıklarını unutmamalıyız” dedi. Barroso, AB üyeliğinin bu ülkelere yeni bir perspektif sağlayacağını ve bölge barışına hizmet edeceğini vurguladı.
Barraso, Türkiye için AB kapılarının açık kalması gerektiğini vurguladı ve Türkiye’nin ekonomik ve jeopolitik açıdan önemli konumuyla AB için önemli bir ülke olduğuna dikkat çekti. Barroso Türkiye’deki reform sürecinin devam etmesinin AB’nin çıkarına olduğunu vurguladı. Türkiye ile müzakerelere devam etmek istediklerini söyleyen Barroso AB üyeliğinin ancak Türkiye’nin tüm gerekli şartları yerine getirmesiyle mümkün olacağını belirtti. AB Komisyonu Başkanı Barroso müzakereler sonunda tüm AB üyesi ülkelerin onayının gerekli olduğunu da sözlerine ekledi.

© Deutsche Welle Türkçe

 

 

Türkiye AB’nin kamu borcunu azaltabilir

 
CEPS Direktörü Gross, “Türkiye’nin AB’ye katılması durumunda AB’nin kamu borcu GSYH oranı yüzde 80’nin altına düşebilir” dedi.

DİĞER HABERLER
ABD'de Gıda Güvenliğinin Denetimi

 

 

 

İSTANBUL – Abdulselam Durak-Burhan Sansarlıoğlu

 

 

Avrupa Politika Çalışmaları Merkezi (CEPS) Direktörü Daniel Gross, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılması durumunda AB’nin kamu borcunun Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) oranının yüzde 80’nin altına düşebileceğini kaydetti.

 

 

Eurostat verilerine göre Avro Bölgesi’nin kamu borcu/GSYH oranı 2009’da yüzde 80, 2010’da yüzde 85,4 ve 2011’de yüzde 87,3 düzeyindeyken geçen yıl bu oran yüzde 90,6’ya ulaştı

 

 

AA muhabirine konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gross, Türkiye’nin AB’ye katılması durumunda AB’nin kamu borcu/GSYH’ye oranının azalacağını ifade etti.

 

 

Türkiye’nin AB üyeliğine kabul edilmesi durumunda AB’nin kamu borcunun GSYH’ye oranının şimdiki borcuna göre yüzde 4 ya da 5 oranında düşüş gösterebileceğini dile getiren Gross, Türkiye’nin de olduğu bir AB’de, AB’nin kamu borcu/GSYH oranının yüzde 80’nin altına düşebileceğini kaydetti.

 

 

TD Securities Avrupa Derecelendirme ve Döviz Araştırma Müdürü Richard Kelly de, AB’nin kamu borcu/GSYH oranının yüzde 90,6 seviyesinde olduğunu anımsatarak, “Dolayısıyla matematiksel olarak Türkiye AB’ye üye olmuş olsaydı bu rakamı az da olsa azaltabilirdi” değerlendirmesinde bulundu.


DİĞER HABERLER
Direksiyondaki bakana: Abi sizde aşçı mısınız?
Haber Tarihi: 23 Ekim 2013. 11:41
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x