“Bayat Ekmek Yemekleri”nin Lezzet testi
AYDIN ÖZPELİT
Çiftlik Dergisi Bolu Bürosu
Bolu nun Mudurnu ilçesinde Tarihi Fuat Beyler Konağında Mudurnu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel işletmeciliği Programı öğrencileri yöresel lezzetler ile Jürinin karşısına çıktı.
Yöresel Mutfaklar dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte toplumumuzun nimet bildiği ve kutsal bir değer atfettiği ekmekle ilgili üretim,tüketim,israf ve tüketici alışkanlıkları konularında ; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu Toprak Mahsulleri Ofisi TMO Genel Müdürlüğü tarafından yurt çapında ekmeğini israf etme kampanyasını desteklemek amacıyla yemeğe katılan konuklara yemekten önce Bayat Ekmek Kanepesi ve yemek sırasında çorba ile beraber bayat ekmeklerden yapılan baharatlı kruton sunuldu.
Mudurnu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel işletmeciliği Öğrencileri Özlem ERKAN,Hatice ORALIOĞLU, Seda TAŞKIRAN ve Neslihan KÖYLÜ nün hazırladığı Eğe Bölgesi yemeklerine Protokol üyelerinden oluşan Juri not verdi.
Yöresel Mutfaklar dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte toplumumuzun nimet bildiği ve kutsal bir değer atfettiği ekmekle ilgili üretim,tüketim,israf ve tüketici alışkanlıkları konularında ; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu Toprak Mahsulleri Ofisi TMO Genel Müdürlüğü tarafından yurt çapında ekmeğini israf etme kampanyasını desteklemek amacıyla yemeğe katılan konuklara yemekten önce Bayat Ekmek Kanepesi ve yemek sırasında çorba ile beraber bayat ekmeklerden yapılan baharatlı kruton sunuldu.
Mudurnu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı , Yöresel Mutfaklar Ders sorumlusu Öğr.Gör.Serkan ŞENGÜL öğrencilerimiz Yöresel lezzetlere olan ilgileri ve toplumsal hassasiyetleri doğrultusunda bu kampanyaya destek olmak istediklerini ifade ederek, bizde bu doğrultuda TMO yetkilileri ile irtibata geçtik ve kampanyaya destek olabilmek adına ilçemize davet ettik dedi.
Yemek sonrasında Yöresel Lezzetler için Juri Üyeleri tarafından Öğrencilere puan verildi, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman YÜKSEL, öğrencileri tebrik ederek Yemeklerin Lezzetlerinin gayet güzel olduğunu, yemeklerde kullanılan ürünlerde Market ürünleri yerine Köylü üreticilerden Tereyağı ve diğer ürünlerin temin edilerek yapılması ile Lezzetlerin üzerine daha güzel bir Tat ortaya çıkacağını ifade ederek Öğrencileri tebrik etti.