“Türk Mutfağı Efsanesi” adlı yeni kampanya…
En iyi etnik festival seçilen geleneksel Washington Türk Festivali ve Washington Belediyesi tarafından resmi olarak tanınan Türk Kültürü Ayı Projesini hayata geçiren Washington Türk-Amerikan Derneği, hem gönülleri, hem de mideleri fethetti..
Dünyanın en zengin mutfağı olarak bilinen ve Ortadoğu, Orta Asya ve Balkan mutfaklarının kaynaşma noktası olarak da nitelendirilen Türk Mutfağının daha iyi tanınması için Washington Türk-Amerikan Derneği, “Türk Mutfağı Efsanesi” adlı yeni bir kültürel kampanyanın ilk bölümünü hayata geçirdi.
Washington Türk Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ofisi ve Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda başlatılan programa ilgi yoğun olurken,Washington Türk-Amerikan Derneği’nin (ATA-DC) Türk Mutfağını tanıtma kampanyası lezzetli yemeklerin eşliğinde başladı. Öteden beri en iyi etnik festival seçilen geleneksel Washington Türk Festivali ve Washington Belediyesi tarafından resmi
olarak tanınan Türk Kültürü Ayı Projesini hayata geçiren Washington Türk-Amerikan Derneği, hem gönülleri, hem de mideleri fethetti..
Washington’da Türk Mutfağına ilgi giderek artıyor
Her yıl ortalama 17 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Başkent Washington’da,yiyecek ve içecek için yapılan harcama yılda ortalama 1,7 milyar doları buluyor. Başkent olması nedeniyle, birçok etnik restorana ev sahipliği yapan Washington’da, Türk Mutfağına ilgi de giderek artıyor.Washington’un en ünlü alışveriş merkezlerinden birinde düzenlenen programa katılanlar, Amerikan tv kanalında yayınlanan Feast Delight (Ziyafet Keyfi) adlı yemek şovunun sahibi Müge Karslı’nın yemekleri eşliğinde, Türk Mutfağının lezzet efsanesine tanık oldular.
Kısır ve köfte gibi Amerika’lılara hitap eden pratik fakat lezzetli yemeklerin tadına bakıp, tarifini alma fırsatı bulan misafirler, yemekten sonra da Washington Türk-Amerikan Derneği Başkanı ve Gezici Türk Kahvesi Evi’nin kurucusu Gizem Şalcıgil-White tarafından hazırlanan Türk Kahvesi içerek fal da baktırdılar.
4 yıldır Türk Mutfağı profesyonelce tanıtılıyor
Gizem Şalcıgil-White ve Türk Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ofisi yetkilisi Görkem Kurşunlu Karakuş, Türk kültür ve mutfağını tanıtma ve yayma amaçlı programların büyük ilgi gördüğünü ve amaçlarının bu ilgiyi en iyi şekilde değerlendirmek olduğunu ifade etti.
Taze ve sıhhatli ürünler nedeniyle Amerikalılara alışılagelmiş mutfakların dışında farklı bir seçenek sunan, Türk Mutfağının bu yönüyle de ilgi çektiğini belirten Karslı, Türk Mutfağının sağlıklı beslenmeye özen gösteren kesim arasında giderek daha da yaygınlaşacağını söyledi.VOA News’in haberine göre,4 yıldır Türk Mutfağını profesyonel olarak tanıtma çalışmaları yürüttüğünü anlatan Müge Karslı, Washington Türk-Amerikan Derneği ile bir araya gelmeleri sayesinde, daha da geniş bir kitleye hitap edebileceklerine dikkat çekti.(Halim Utlu)