Süt Sempozyumu Foodex Gıda Fuarında Yapıldı
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen, Süt üreticisi ve teknolojisi üreten firmaların yoğun ilgisi ile karşılaşan sempozyumların sonuncusu 23-26 Ekim tarihleri arasında ilimizde düzenlenen FOODEX gıda fuarında 25 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşti. Süt işletmelerinin sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı sempozyumda açılış konuşmasını GTHB İl Müdürü Ahmet Güldal yaptı. Sempozyuma, süt işletmeleri, mandıra sahipleri ve yöneticileri katılırken, Türkiye süt sektörü analizi, Süt sektöründe örgütlenme modeli, Süt işleme tesislerinde modernizasyon ve yenilikler, gibi konular, uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.
Bu yıl 5’incisi düzenlenen sempozyumda Türkiye’nin önde gelen süt ürünleri firmaları ile sektöre teknoloji üreten makine ve ekipman firmaları bir araya geldi.
Başkanlığını Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Harun Uysal’ın yaptığı ilk oturumda, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Uzmanlarından Yusuf Güçer, Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük ,Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler ve Gölcük Süt Genel Müdürü İsmail Dadal süt sektörünün mevcut durumu ve beklentilerini sundu.
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Reha Keskinoğlu’nun başkanlık yaptığı ikinci oturumda ise teknolojik gelişmeler konusunda konu uzmanları ve firma sahiplerinin sunumları yer aldı. Bu oturumda Milkotek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Fetullah Yetik, Sinanson Labaratuvar Malzemeleri İş Geliştirme Uzmanı Arif Çolak, APV Hemisan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Mümin, Aybak Natura Gıda Labaratuvarı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Bakırcı ve HAUS Genel Müdürü Hakkı Gözlüklü süt teknolojileri konusundaki yeni gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.