Tereyağı bir kez daha aklandı
Tereyağı bir kez daha aklandı
NTV
Tereyağı ve diğer hayvansal yağları aklayan yeni bir araştırma yapıldı. Kanada’daki
araştırma sonucunda, hayvansal yağların kalp hastalıkları, diyabet ve erken ölüme yol
açmadığı, ancak margarinin ölümcül olabileceği vurgulandı.
Başta tereyağı olmak üzere hayvansal yağların sanıldığı gibi zararlı olmadığını savunan
çalışmalar yıllardır yapılıyor, konuyla ilgili ikiye bölünmüş olan tıp camiasındaki tartışmalar
da tam gaz devam ediyor. Hayvansal yağların zararlı olmadığını söyleyen bu çalışmalara
bir yenisi de Kanada’dan eklendi.
McMaster Üniversitesinde yapılan çalışma, et, peynir ve tereyağında bulunan doymuş
yağları bir kez daha akladı.
İnsanlara sağlıklı yaşam için yıllarca yağdan uzak durmaları çağrısı yapıldığını hatırlatan
araştırmacılar, bunu doğrulayacak bir veri elde etmediklerini belirtti.
Çalışma sonunda hayvansal yağların, kalp hastalıkları, diyabet ve erken ölüme yol
açmadığı vurgulandı.
“TAMAMEN HAYVANSAL GIDALARA YÖNELMEYİN, DENGELİ BESLENİN”
Bununla birlikte margarin ve işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğine de dikkat
çekildi. Margarin ve trans yağ barındıran işlenmiş gıdaların erken ölüm riksini yüzde 34
oranında artırdığı kaydedildi.
Sağlıklı yaşam için dengeli beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, elde edilen
sonuçlarla, insanların tamamen hayvansal gıdalara dayanan bir diyete yönlendirilmemesi
gerektiğine de vurgu yaptı.