“Tavukla Yaratıcı Tarifler Yemek Yarışması Yapıldı”
SERDAR KONURALP
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu’nun Facebook üzerinden başlattığı yeni dijital yemek yarışmasıyla tüm katılımcılar, hem çok keyifli ve bilgilendirici bir deneyim yaşadı hem de büyük para ödüllerinin sahibi oldular
EKS Mutfak Atölyesi, Sapphire Alışveriş Merkezi B3 Katı Büyükdere-Levent-İstanbul adresinde yapılan “Tavukla Yaratıcı Tarifler Yemek Yarışması ” geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Ön elemelerin Yemek Bloggerı Nilay Tulum ve Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç’in üstlendiği yarışmada jüri koltuğunu ise BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, BESD-BİR Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Görener, Danışman Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Yemek Bloggerı Nilay Tulum, Şef Eyüp Kemal Sevinç ve Diyetisyen Güneş Aksüs yer aldı.
Nihan Üngör denetiminde DesiBel Ajans tarafından organize edilen yarışma sonunda;
Birinciliği: Janset Şefika Özdemir- Tavuk Köfteli Mantı Çorbası ile,
İkinciliği:Halil Tanrıvermiş – Portakal Soslu Asma Yaprağında Sarılı Tavuk ile,
Üçüncülüğü: Tuba Özgüler Özçakmak – Ekşi Meyveli Tavuk Baget ile kazandılar.
“Sektörümüzün hedefi Türkiye piliç eti tüketimini 2025 yılında 25,6 kg’a çıkarmak”
Tüm Türkiye’den tariflerin geldiği yarışmaya birbirinden güzel ve farklı tariflerin geldiğini söyleyen BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, “Ülkemiz nüfusunun sağlıklı beslenebilmesi için büyük önem taşıyan tavuk eti, şu anda ülkemizde kişi başı 21 kg seviyesinde. Önümüzdeki dönemde bu rakamın artmasını ve daha çok kişinin güvenilir bir protein kaynağı olan tavuğa ulaşmasını hedefliyoruz.
Toplumumuzun beyaz et tüketimini artırmayı ve önemli bir protein kaynağı olan tavuk etinin daha çok kişi tarafından daha çok miktarda tüketilmesi sektör olarak ilk önceliğimizdir. Hedefimiz Türkiye piliç eti tüketimini 2025 yılında 25,6 kg’a çıkarmak. Bu yarışmanın toplumda farkındalığın oluşturulması açısından etkili olacağına ve ülkemiz insanının bu değerli protein kaynağından mahrum bırakılmaması gerektiğine inanıyorum” dedi.
Tören katılımcılara verilen bir kokteyl ile sona erdi.