At Kültürüne Üniversite Desteği
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilere, bundan böyle at biniciliği eğitimi de verilecek. Fakülte bünyesinde oluşturulan Atçılık ve Binicilik biriminin yanı sıra, At Yetiştiriciliği ünitesini de hizmete sokmaya hazırlanan Veteriner Fakültesi, kapılarını öğrencilerin yanı sıra, biniciliğe meraklı olan gençler için de açacak.
AT YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BİNİCİLİK
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yıldız, at yetiştiriciliği ve binicilik meraklılarına müjde verdi. Fakülte bünyesinde kurulan yeni birim sayesinde öğrencilere Atçılık ve Binicilik eğitimi verileceğini açıklayan Yıldız, ayrıca At Yetiştiriciliği ünitesini de kurma aşamasında olduklarını bildirdi. Öğrencilere ve biniciliğe meraklı Erzurumlu gençlere eğitim verilmek üzere 1’i Pony cinsi, diğer 2’si de yerli olmak üzere 3 binek atı getirdiklerini dile getiren Yıldız, “Bu yıl ilk kez başlayacak olan eğitimler sayesinde öğrencilerimiz aynı zamanda birer binici olarak mezun olacaklar. Atçılık ve Binicilik birimimizde öğrencilere sadece binicilik eğitimi ve teknikleri üzerine eğitim verilecek. Halen kurulum aşamasında olan At Yetiştiriciliği ünitemizde ise, atların bakımından, beslenme şekillerine varıncaya kadar toplu bir süreci içine alan eğitimlere yer verilecek.” diye konuştu. Eğitimlerin, sadece öğrencilerle sınırlı kalmayacağını, kapılarını binicilik meraklısı olan herkese açacaklarını vurgulayan Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yıldız, özellikle binicilik eğitimi almak isteyen Erzurumlu gençlerin bu imkandan faydalanmaları çağrısında bulundu.
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN ATLARLA TERAPİ
Öte yandan söz konusu birimlerde hizmet verirken, sosyal sorumluluk gereklerini de yerine getirmeyi planladıklarını vurgulayan Dekan Yardımcısı Yıldız, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bir proje hazırladıklarını belirterek, “Projemiz kabul görürse, zihinsel engelli çocuklarımız için bu birimleri tam kapasite çalıştıracağız. Zihinsel engelli çocuklarımıza uzman gözetiminde binicilik terapileri uygulanmasını sağlayacağız. Böylece fakülte olarak çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmış olacağız.” diye konuştu.
Yeni birimlerin bu öğretim yılında hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Ahmet Yıldız, Erzurum’da binicilik meraklısı çok sayıda insanın olduğuna inandığını belirterek, “Bu birimlerimizin büyük ilgi göreceğinden eminiz.” dedi.