15’inci Beypiliç Yetiştirici Semineri Düzenlendi.


beypiliç-seminer-1

 

 

Beypiliç Genel Müdürü Koca: Piliç Eti Üretimiyle İlgili Yeni Yatırım Paketi Başlatacağız

Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, “Önümüzdeki Günlerde Piliç Eti Üretimi ile İlgili Yeni Bir Yatırım Paketi Başlatmayı, Bu Paket Sonrası Mevcut Tesisleri En Az 2 Katına Çıkarmayı Hedefliyoruz.” Dedi. Bolu’da Kurulu Bulanan Beyaz Etin Öncü Kuruluşlarından Beypiliç, 15’inci Beypiliç Yetiştirici Semineri Düzenledi.

Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, “Önümüzdeki günlerde piliç eti üretimi ile ilgili yeni bir yatırım paketi başlatmayı, bu paket sonrası mevcut tesisleri en az 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bolu’da kurulu bulanan beyaz etin öncü kuruluşlarından Beypiliç, 15’inci Beypiliç Yetiştirici Semineri düzenledi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kültür Merkezi’ndeki seminere, Vali Yardımcısı İsmail Atasoy, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve tavuk yetiştiricileri katıldı.

Beypiliç Genel Müdürü Dr. Koca, seminerde yaptığı konuşmada, Beypiliç olarak sürekli büyüdüklerini söyledi. Dr. Koca, birkaç yıl önce başlattıkları yatırım paketinin önümüzdeki günlerde her aşamasıyla tamamlanacağını belirterek, “Bu yatırım paketi ile damızlık kümeslerimiz arttı, yeni kuluçkahanelerimiz devreye girdi ve kesimhanemiz büyüdü. Bu artış önümüzdeki 2 yılda kendisini daha belirgin olarak gösterecektir.” diye konuştu.

Dr. Koca, şirket olarak bu yatırımları yeterli görmediklerini, önümüzdeki günlerde piliç eti üretimiyle ilgili yeni bir yatırım paketi başlatacaklarını, bu paket sonrası mevcut tesisleri en az 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

DİĞER HABERLER
Rus Heyet İzmirli İşletmeleri Gezdi

“BEYPİLİÇ YÜZDE 767 BÜYÜDÜ”

Piliç eti sektörünün devamlı büyüdüğünü belirten Dr. Sait Koca, 1995 yılında 313 bin ton olan piliç eti üretiminin 2009’da 1 milyon 175 bin tona çıktığını ifade etti. Sektörün, 1995 yılına göre yüzde 275 büyüdüğünü belirten Dr. Koca, Beypiliç olarak büyümelerinin Türkiye üretimine göre çok daha yüksek olduğunu, 1995 yılına göre üretimlerinin yüzde 767 oranında artış gösterdiğini kaydetti. Dr. Koca, Beypiliç’in, Türkiye üretimindeki payının 1995 yılında yüzde 4,9 iken, 2009’da yüzde 10,9’a çıktığını aktardı.

Türk insanının sağlıklı beslenebilmesinde piliç etinin çok önemli olduğunu bildiklerine vurgu yapan Dr. Sait Koca, şunları söyledi: “Kırımız et üretiminin sürekli azalması, fiyatlarının artması da piliç etinin önemini her geçen gün daha da artırıyor. Piliç etini, sağlıklı ve uygun fiyatlı olarak tüketicilere sunmayı sürdürerek talebi her geçen gün daha da artıracağımızı biliyoruz, yatırımlarımızı da buna göre planlıyoruz.”

Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, piliç eti üretimi artarken, üreticilerin yeni kümes yatırımları yapmaları ya da mevcut kümeslerini büyüterek ilave kapasite oluşturmalarının bir zorunluluk olarak ortaya çıktığını dile getirdi.

Dr. Koca, Ziraat Bankası’nın, Tarım Bakanlığı desteği ile vermeye başladığı düşük faizli kredinin de bu yatırımları gerçekleştirmede çok önemli katkı sağlayacağını düşündüğünü aktardı. Dr. Sait Koca, son yıllarda sürekli olarak sofralık yumurta üretimine gireceklerini söylediklerini belirterek, “Bu yıl, yatırımla ilgili izinleri bitirme aşamasına geldik ve sanırım kısa süre sonra da yatırımlara başlayacağız. Sofralık yumurta pazarında da Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden birisi olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. Dr. Koca, Beypiliç ortaklığında ‘Best Tavukçuluk’ adı altında yeni bir şirketin kurulduğunu, bu şirketle Göynük kesimhanelerinde yumurtacı çıkma tavukları kesmeyi planladıklarını belirtti.

DİĞER HABERLER
"Şalvarlı Et" Parça Parça El Değiştirdi...

“İHRACATA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Dr. Koca, ihracata çok önem verdiklerini belirterek, şunları aktardı: “Türkiye’nin piliç eti ticaretinin gerçekleştiği bölgenin tam ortasında olması bizi ihracata daha fazla yönelmeye itiyor. En büyük ithalatçı ülkeler ‘Rusya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Avrupa Birliği, Irak, İran, Mısır

bizim yakınımızda. İhracatın geliştirilmesi hem sektörün sağlıklı büyümesini sağlayacak, hem de ülkeye önemli miktarda döviz girecektir. En önemlisi emek yoğun olan bu sektörde istihdam önemli oranda artacak.”

Dr. Koca, Irak’a ihracatın artarak devam edeceğini, ancak Avrupa Birliği’ne ihracatı bilemedikleri nedenlerden ötürü başlatamadıklarını anlattı. Dr. Sait Koca, Türkiye’nin tavuk eti ihracatına baktıklarında 2000’li yılların başında 10 bin tonlar seviyesinde iken, 2009’da 81 bin 632 tona çıktığını, 2010 yılı rakamlarının da artarak 100 bin tonun üzerinde gerçekleşeceğini sandığını kaydetti.

“BEYPİLİÇ GENİŞ BİR AİLE”

Dr. Sait Koca, Beypiliç’in 197 ortak, 2 bin 213 çalışan, bin 236 yetiştirici, 64 bayi ve onların çalışlarıyla binlerce taşerondan oluşan geniş bir aile olduğunu söyledi. Dr. Koca, “Bu aileyi her şeye rağmen dağıtmamak, parçalamamak, hatta daha da büyütmek en büyük hedefimiz. Bunu sağlamak için gerektiğinde her türlü fedakârlığı gösterdik ve bundan sonra da göstereceğiz.” dedi.

DİĞER HABERLER
Sütünden sonra şimdi de sabunu revaçta

Dr. Koca, ayrıca üreticileri, “Veteriner hekimlerinizin bilgisi dışında, herhangi bir ilacı ya da her ne adla olursa olsun başka bir katkı maddesini kesinlikle kullanmayın. Biyogüvenlik konusunda hassas ve titiz davranın. Veteriner hekimlerinizin dediklerini yapın, sözlerinden dışarıya çıkmayın. Kurallara uymadığınız taktirde Beypiliç ailesi dışında kalacağınız gerçeğini ise hiçbir zaman unutmamanız gerektiğini de hatırlatmak istiyorum.” sözleriyle uyardı.


Haber Tarihi: 24 Eylül 2010. 21:32
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x