Gerçek bal nasıl anlaşılır?
Dr. Emel Damarlı, baldaki hilenin fiziksel özelliklerine, tadına, dokusuna ve kokusuna bakılarak anlaşıalmayacağını belirtti.
Dr. Emel Damarlı, baldaki hilenin fiziksel özelliklerine, tadına, dokusuna ve kokusuna bakılarak anlaşıalmayacağını belirtti.
Son on yılda gıda, maden, el sanatları ve sanayi ürünlerine ait coğrafi işaret tescillerinde bir yoğunluk yaşanmaktadır.
Tahıl grubu ürünler buğday, arpa, çeltik (pirinç), mısır, çavdar gibi geniş arazilerde üretilen ve en fazla tüketilen ürün grubudur.
Yıl boyunca yapılan denetimlerimiz devam ederken, bitki koruma ürünleri (BKÜ) ile ilgili olarak Bakanlığımıza yapılan değerlendirmeler sonucunda, bitki koruma ürünlerinin satışı ve depolanması ile ilgili daha etkili kontrol yapılmasına yönelik planlamalar kapsamında; 16 Temmuz 2024-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında BKÜ satışı ve depolanmasına yönelik ülke genelinde eş zamanlı denetim yapılmasına karar verilmişti. İl ve İlçe […]
Banvit ve Ipsos Türkiye’nin araştırmasına göre, mangalda en çok tavuk kanat (%37) ve tavuk pirzola (%21) tercih ediliyor. Sucuk ise tavuk şarküteri grubunda en çok tercih edilen ürün olarak öne çıkıyor. Ipsos ve Banvit’in araştırmasına göre mangal yaparken hangi ürünlerin ve sebzelerin kullanılacağı kararı genellikle kadınlar tarafından alınırken, pişirme işi erkeklere düşüyor. Mangal en çok […]
İnsanların sağlıklı yaşayabilmesi ve sağlıklı bir nesil oluşturabilmesinin en birincil koşulu yeterli ve dengeli beslenmeleridir.
Geçtiğimiz yıllarda “Koronavirüs Türk ırkını etkilemez”, “Tuzlu ayran otizme neden oluyor”, “80 yaşındaki bir Türk bilim adamının yapacağını ben 40 yaşımda bitirdim” gibi iddiaları ile tanınmış ve meslektaşlarının büyük tepkisini çekmiş Prof. Dr. Oytun Erbaş, bu sefer de tavuk eti ile ilgili açıklamaları ile gündeme geldi. Erbaş, kanatlı etinde hormon kullanıldığını ve ayrıca yumurtanın da […]