Türkiye’nin tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk dört yerinde 8,93 milyar ihracat, 6,49 milyar ithalat yaptı. Dış Ticaret Dengesi, Ocak-Nisan döneminde yüzde 762,2 artışla 2,43 milyar dolar fazla verdi. Nisan ayında buğday ithalatı yüzde 53,3, ham ayçiçeği yağı yüzde 24,8 ve soya fasulyesi ithalatı yüzde 3,4 geriledi. Yılın ilk 4 ayında en fazla buğday […]
24 Haziran 2024 |
devam »
Türk Zeytinyağı sektörü dökme ve varilli ihracat yasağının kaldırılmasını istedi, Ticaret Bakanlığı’ndan 50 bin ton kota çıktı. Türkiye, 2024/25 zeytinyağı sezonunu iple çekiyor. Türkiye’nin 41 ilindeki 200 milyon zeytin ağacı 400 bin tonluk tarihi bir zeytinyağı rekoltesine hazırlanıyor. Türkiye’nin bu rekolteyle 2022/23 sezonundaki gibi dünya ikincisi olması bekleniyor. Türkiye’de zeytinyağı sektörünün kaderini tayin eden Ege […]
8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi “Gıda Güvenliği Sorumluluğumuzdur” sloganıyla 9 – 10 Mayıs 2024 tarihlerinde, İstanbul’da gerçekleşti. İki gün süren kongrede 14 yabancı ve 37 yerli konuşmacı 2 ana oturum, 3 interaktif panel ve 8 paralel oturumda sunumlarını gerçekleştirdi. 2007 yılından beri her iki senede bir düzenelenen sekizinci kongre; Gıda Güvenliği Derneği koordinatörlüğünde, Uluslararası Gıda […]
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Naci Kaplan bir açıklama yaparak Kanatlı Etin yakın gelecekte en çok protein kaynağı olmaya devam edeceğini ve ülkemizde sektörün büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini belirtti. Yapılan açıklama şöyle: OECD (Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü) ve FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) yayını olan son Tarım Raporu’na […]
09-10 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen ve iki gün sürecek “8.Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”nde düzenlenen basın toplantısında Kongre Başkanı Dr. Samim Saner gıda güvenliği konusunun tüketicinin korunması ve halk sağlığını ilgilendiren önemli bir konu olduğunu belirtti. Gıda sektörünün ve ülke ekonomisinin gelişmesi açısından stratejik öneme sahip bu konunun herkesin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Gıda Güvenliği Derneği […]
Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenerek, ülkemizden ve dünyadan gıda sektörünün paydaşlarını ve bilim insanlarını bir araya getiren “8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi” 9 Mayıs 2024, Perşembe günü İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nin” 8.’si “Gıda Güvenliği Sorumluluğumuzdur” sloganıyla 9 Mayıs 2024, Perşembe günü İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. İki […]
Gıda Güvenliği Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen, ülkemizden ve dünyadan gıda sektörünün paydaşlarını ve uzmanlarını bir araya getiren Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi 9 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. Bu sene gerçekleştirilecek kongrede sürekli gelişme gösteren gıda endüstrisindeki gıda güvenliği konusunda yeni riskler de her yönüyle ele alınacak. “Gıda Güvenliği […]