Prof. Dr. Erol Şengör

Türkiye’de Tavukçuluk Tarihi 6: Sektörde Örgütlenme

Gelişmeler devam ederken bilimsel kademede bir örgütlenme ihtiyacı doğmuş ve 1973 yılında Bilimsel Tavukçuluk Derneği kurulmuştur.

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 5

Modern tavukçuluğun Türkiye’de gelişmeye başlaması konusunda önemine binaen sadece iki firmanın adından söz edilecektir.

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 4: Amerika’dan gelen damızlık civcivler

1952 yılında Türkiye’de bulunan 22 milyon tavuğun tamamı melez-kırma hayvanlardan meydana gelmekteydi.

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 3

Türkiye’de tavukçuluk sektörü için ilk adım 1930 yılında Ankara’da Merkez Tavukçuluk Araştırma  Enstitüsünün kurulması ile atılmıştır. 

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 2: Birleşik Krallık’taki Gelişmeler

Prof. Dr. Erol Şengör’ün kalemindenBirleşik Krallık’ ta kanatlı sanayi Amerika’dan çok sonraları ancak Birinci Dünya Savaşından sonra gelişmeye başlamıştır.

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 1

Türkiye'de Beyaz Et Üretiminin Tarihi

Türk halkının daha iyi beslenmesi konusunda uzun yıllardır büyük özveriyle çalışmalarını sürdüren tavukçuluk  sektörü bugünkü gelişmişlik düzeyine çok kolay ulaşmadı.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.