Türkiye’de Tavukçuluk Tarihi 6: Sektörde Örgütlenme
Gelişmeler devam ederken bilimsel kademede bir örgütlenme ihtiyacı doğmuş ve 1973 yılında Bilimsel Tavukçuluk Derneği kurulmuştur.
Gelişmeler devam ederken bilimsel kademede bir örgütlenme ihtiyacı doğmuş ve 1973 yılında Bilimsel Tavukçuluk Derneği kurulmuştur.
Modern tavukçuluğun Türkiye’de gelişmeye başlaması konusunda önemine binaen sadece iki firmanın adından söz edilecektir.
1952 yılında Türkiye’de bulunan 22 milyon tavuğun tamamı melez-kırma hayvanlardan meydana gelmekteydi.
Türkiye’de tavukçuluk sektörü için ilk adım 1930 yılında Ankara’da Merkez Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünün kurulması ile atılmıştır.
Prof. Dr. Erol Şengör’ün kalemindenBirleşik Krallık’ ta kanatlı sanayi Amerika’dan çok sonraları ancak Birinci Dünya Savaşından sonra gelişmeye başlamıştır.
Türk halkının daha iyi beslenmesi konusunda uzun yıllardır büyük özveriyle çalışmalarını sürdüren tavukçuluk sektörü bugünkü gelişmişlik düzeyine çok kolay ulaşmadı.