Prof. Dr. Nazımi AÇIKGÖZ

Çeltik üretimimizi artırabiliriz, ama nasıl?

2023 verilerine göre Türkiye 578 bin ton üretim ve 489 bin ton ithal ile toplam 1067 bin ton pirinç tüketmektedir.

Avrupa Birliği de Gen Düzenlemelerin Kaymağını Yemek Üzere

Milano Üniversitesi araştırıcıları gen düzenleme yöntemi ile hastalığa dayanıklı olarak geliştirdikleri bir çeltik genotipinin tarla denemelerini başlattılar.

Türk Çiftçisinin Üretkenlik Sorunu

Dünya tarımında en önde gelen konulardan biri de çiftçilerin yaşıdır. Genç çiftçilerin tarımdan uzaklaşması karşısında hükümetler değişik yöntem arayışına başlamışlardır.

Yapay Zekâ Tarım ve Gıdalarımız

Yapay zekâ bir bilgisayar yazılımı. Son zamanlarda fazlaca öne çıktıysa da yapay zeka bundan 30-40 yıl önce satrançta karşımıza çıktı.

Trüf Mantarı Gelecek Vaat Ediyor

Prof. Dr. Nazımi AÇIKGÖZ Mantar doğadan toplama yöntemi ile binlerce yıldır tüketile gelen bir besin maddesidir. Doğada yüzlerce türü bulunan bu ürünün düşük yağ ve kolesterol içeriği, bağışıklığı destekleyen lif ve sindirim enzimleri nedeniyle beklentilerin ötesinde bir tüketim başlamıştır. Tozları, kurutulmuş servisi, salamura, konserve, sosları ve çorbaları ile mantarın gelecekte soframızda daha fazla yer alacağı […]

Dikey Tarlalar Hızla Yayılıyor

Tarım, bir meslek olarak günümüzde özellikle gençlerin uzaklaştığı bir sektör oldu. Türkiye’de ortalama çiftçi yaşı 57’lere yükseldi.

Kestaneciliğimizin Durumu

Meyve olarak tüketimi yanında, şekerleme sektöründe de adından bahsettiren kestane, bal sektörü için de önemlidir.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.