Et Tavukçuluğunda Alternatif Yetiştirme Sistemleri
AB başta olmak üzere kanatlı hayvan yetiştiriciliğine ilişkin olarak bazı hassasiyetler dikkate değer ölçüde artmıştır ve artmaya devam etmektedir.
AB başta olmak üzere kanatlı hayvan yetiştiriciliğine ilişkin olarak bazı hassasiyetler dikkate değer ölçüde artmıştır ve artmaya devam etmektedir.
Bu yazının amacı, otlatmalı tavukçuluk için çok başarılı bir örnek olan Fransız “Label Rouge” et tavukçuluğu hakkında tanıtıcı bilgiler vererek, bu tarz üretim modellerinin ülkemizde de gelişmesi için katkı sağlamaktır.
80’li yıllardan bu yana AB başta olmak üzere pek çok batı ülkesinde, çevre ile dost ve hayvan refahına daha çok önem veren kanatlı hayvan üretim sistemleri gelişmiştir ve bunların ürünleri raflarda yerini almıştır.
Son zamanlarda organik yumurta ve tavuk yetiştiriciliğinin çok fazla arttığına dikkat çeken Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Tülin Aksoy, Türkiye’de kişi başına yılda tüketilen yumurta sayısının 189 adet olduğunu, bu sayıyla da Türkiye’nin gelişmiş ülkelerin tüketim oranlarına bakıldığı zaman geride kaldığını, tavuk eti tüketiminde ise Türkiye’nin yılda kişi başına […]
DENİZLİ IRKI DAMIZLIK MATERYAL SATIŞI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Prof.Dr. Tülin AKSOY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, ANTALYA tulinaks@kdeniz.edu.tr Bilindiği üzere sadece iki saf tavuk ırkına sahibiz; Denizli ve Gerze. Uzun ötüşü ve renkli boyun tüyleri nedeniyle Denizli ırkı daha da fazla biliniyor ve aynı isimli ilimizin simgesi olarak […]
Prof.Dr. Tülin AKSOY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Antalya Üniversitelerimizle yan yana gelmemesi gereken kelimeler ne yazık ki, benim de üyesi olduğum Akdeniz üniversitesi ile birlikte anılmaktadtır son bir hafta içinde. Yaşananlar artık bambaşka bir dönemde yaşadığımızın çok bariz göstergeleridir. Canı yananlar, çaresiz kalanlar sosyal medya yolu ile herkese seslerini […]
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencileri, 13 Kasım 2015 tarihinde, hocaları Prof.Dr. Tülin AKSOY’un rehberliğinde ülkemizin en önemli tavukçuluk merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar’daki tesisleri ziyaret etiller. Endüstriyel tavukçuluk dersleri kapsamında öğrendiklerini yerinde görmek isteyen öğrenciler son derece yararlı bir gezi yaptılar. Gece yarısı yola çıkan öğrencilerin ilk durağı […]