Daha çok balık yememiz lazım


Su Ürünleri Yetiştiricileri’ne göre Türkiye’de balık tüketimin en az iki katına çıkarılması gerekiyor.
        
ANTALYA – Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, Türkiye’de balık tüketimin en az iki katına çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Üretici Merkez Birliği tarafından düzenlenen Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı Antalya’nın Kundu bölgesindeki Miracle Resort Otel’de başladı. 16 Ocak’a kadar devam edecek çalıştaya, Tarım Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan, Çevre ve Orman, İçişleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Denizcilik Müsteşarlığından temsilciler,  ziraat odaları, ihracatçı birlikleri, üniversiteler, sektöre girdi sağlayan firmalar, üretici birlikleri ve üreticiler katıldı. Çalıştayda, yetiştiricilik, sağlık ve çevresel etkileşim, işleme, pazarlama ve tüketim, teşvikler, kredi, vergiler ve sigorta, kurumsal yapılanma, eğitim ve araştırma konuları ele alınıyor.

Su ürünleri üretiminin 160 bin tona ulaştığını, üretimi 250 bin tona çıkarma hedefinde olduklarını anlatan Coşkun, üretimin dışında ürünün fiyatı ve pazarlama konusunda da sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Su ürünleri ihracatın yanı sıra iç tüketimin de artırılması gerektiğini kaydeden Coşkun, “Türkiye’de kişi başı yıllık balık tüketimi 8 kilogram. Bu rakam çok düşük. Bu rakamın en az iki katına çıkarılması gerekiyor. Bu halkın protein alımını artırmak için de önemli. Bunun izin tanımı kampanyası düzenlenmeli” dedi.

DİĞER HABERLER
Azman İstavrit Herkesi Şaşırttı!

Ziraat’ten yüzde 5 faizli kredi

Ziraat Bankası Tarımsal Pazarlama Daire Başkanı Murat Kara da, su ürünleri sektörünün gelişimi için banka olarak üreticinin yanında olduklarını kaydetti. “Çiftçiye finansal çözümler sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Kara, “Su ürünleri üreticisine 3 milyon liraya kadar yüzde 5 faiz oranıyla kredi kullandıracağız” dedi.


Haber Tarihi: 14 Ocak 2011. 21:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x