Dr.Koca Birikimlerini Öğrencilerle paylaştı


ab1

 

 

Abant İzzet Baysal 4.Kariyer Günleri geniş bir katılımla gerçekleştirildi.Beypiliç Genel Müdürü ve Besd-Bir Genel Başkanı Dr. Sait Koca Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kariyer Günlerinde İş Hayatına dair tecrübelerini toplantıya katılan öğrenciler ile paylaştı.

 

İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde İşkur Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde ilk olarak, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca konuştu. Koca, kariyer basamaklarını çıkarken matematiksel düşüncenin ve hedef belirlemenin önemine değinerek, “Başarılı olmak için matematiksel düşüncenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Eğer herhangi bir olayı yorumlarken matematiksel düşünmüyorsanız, duygusal ve sosyal düşünüyorsanız belki çok başarılı olamazsınız.  Einstein matematik için ‘Aklın kendisidir’ demiş. Matematik, olayı analiz etme, istatistiğini çıkarma, soyut ve somut kavramları verilere dönüştürme ve doğru kararlar vermenize imkan sağlar. Diğer bir hususta hedef odaklı olacaksınız. Bu hedeflere ulaşabilmek için hangi bilgi ve becerileri kullanacağınızı sürekli denetleyin. Mutlaka hedeflerinize ulaşacağınızı söyleyebilirim.” diye konuştu.

 

Panele, Bolu’nun önemli iki girişimcisi ile geçen yıl Üniversiteden mezun olan ve TÜBİTAK’ın projesinde Ar-Ge Uzmanı olarak çalışan Evrim Ünal’da katıldı.

 

Panelin sonunda katılımcılara Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Kariyer Günleri’nin sona ermesinden dolayı başarılı organizasyona imza atan Kariyer Günleri Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Çakır ile Elginkan Vakfı Müdürü Murat Özen’e de Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi tarafından teşekkür plaketleri verildi.

DİĞER HABERLER
Fındık fiyatlarında rekor üstüne rekor

ab3

‘Yeni Trend; Sürdürülebilir, Çevreci ve Ekonomik Projeler’

 

Geçen yıl AİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan ve halen TÜBİTAK projesinde Ar-Ge Uzmanı olarak çalışan Evrim Ünal da, öğrencilere proje üretimi konusunda tüyolar vererek artık sürdürülebilir, çevreci ve ekonomik projelerin desteklendiğini söyledi. Proje üretmeden önce ilk olarak gıda sektörünün çok iyi araştırılması gerektiğini anlatan Ünal, “Projenin ilk olarak finansal açıdan değerlendirilmesi lazım, yani finansal açıdan istikrarlı olması gerek. Buna önemli bir firmanın ürününü örnek verebiliriz. Tablet üretmişlerdi ama bu ürün piyasada tutunamadı. Çünkü piyasa buna henüz hazır değildi. Bir ara cep telefonlarının en küçüğü muteberdi ama şimdi bu değişti. Telefon daha da büyüdü, yani tabletle cep telefonu arasına silsile konuldu ve tablet satışları arttı. Bu açıdan baktığımızda piyasayı da çok iyi bilmemiz, piyasanın projeye hazır olması gerekiyor. Projenin önemli bir özelliği de sürdürülebilir olması. Bunu yapabiliyorsanız projenin zaten yüzde 50’si bitmiş demek. Proje aynı zamanda ekonomik ve çevreci olacak. Eskiden tüm projeler kabul edilirken artık mutlaka çevreci proje olup olmadığına bakılıyor. Değilse ne bakanlık ne TÜBİTAK tarafından bu projeler kabul edilmiyor. Projeniz sosyal olacak, yani herkes anlayabilecek. Yenilikçi ve istihdam yaratan projeler de önemli.” ifadelerini kullandı. Panelin ardından Kariyer Günleri de plaket sunumu ile sona erdi.

DİĞER HABERLER
Evcil Kuşlarda Trichomoniasis

Haber Tarihi: 8 Aralık 2014. 12:13
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x