Dünya Gıda Günü’nün ilk etkinliği Elâzığ’da gerçekleşiyor.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi (WHO) tarafından ve Gazi Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin iş birliğiyle 2019 Dünya Gıda Günü kapsamında “Eylemlerimiz geleceğimizdir. Sağlıklı beslenme ile #açlığason verilmiş bir dünya” temasıyla düzenlenen “Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü, Endüstriyel Trans Yağların Eliminasyonu, Sürdürülebilir Kalkınma için Gıda Güvenliği ve Risk Yönetimi” Sempozyumu Elazığ’da gerçekleştiriliyor.
4-5 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen bu sempozyuma uluslararası organizasyon, hükümet, sivil toplum ve akademik dünyadan birçok yetkili ve üst düzey katılımcı konuşmacı ve panelist olarak katılım sağlayacaktır.
Açılış konuşmaları;
Viorel Gutu, FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Koordinatörü ve FAO Türkiye Temsilcisi
Pavel Ursu, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi
Alvaro Rodriguez, BM Türkiye Mukim Koordinatörü
Kutbeddin Demirdağ, Profesör, Fırat Üniversitesi Rektörü
İbrahim Uslan, Profesör, Gazi Üniversitesi Rektörü
Şahin Şerifoğulları, Elâzığ Belediye Başkanı
Müşerref Pervin Tuba Durgut, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Vekili
Mehmet Hadi Tunç, T.C. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı
Çetin Oktay Kaldırım, Elâzığ Valisi tarafından gerçekleştirilecektir.
FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi ve Türkiye Temsilciliği bu sempozyumda siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten memnuniyet duyacaktır.
Yer: Ramada by Wyndham
Adres: Sürsürü Mahallesi, Halaylı Sokak, No: 5/A, Elâzığ
Saat: 9:00