Gıda çalışanları için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğuna yeni gruplar eklendi
9 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere, Bitkisel Yağ, Konserve ve Sos Üretim Operatörlükleri, Bitkisel Yağ Üretim Operatörü (Seviye 4), Sebze ve Meyve Konservesi Üretim Operatörü (Seviye 4) ile Sos Üretim Operatörü (Seviye 4) eklendi. Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler, Tebliğin yayımı tarihinden itibaren on iki ay sonra çalıştırılamayacaklar. Belgeler ile ilgili denetimleri ise iş müfettişleri yapacak.
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için ise mesleki yeterlilik belge şartı aranmayacak.
Kaynak: Gıda Hattı