Günlük 20 gram piliç eti felç riskini azaltıyor
Piliç etinin bir yararı daha ortaya çıktı.Çin’li bilim adamlarının araştırmasına göre, kan basıncını düşüren ve omega 3 bakımından zengin piliç eti ve somon’un her gün yaklaşık 20 gram tüketilmesinin felç riskini yüzde 20 azaltabileceğini ispatladı.
Çin’de bilim adamları, 15 yıl boyunca 254 bin 489 kişinin katılımıyla yapılan 7 beslenme araştırmasının sonuçlarını incelediler ve ilginç bir sonuca vardılar. Protein bakımından zengin yiyecekler tüketenlerin felç riskinin yüzde 20 az olduğu belirlendi.
Felçten korunmak için her gün fazladan 20 gram beyaz et tüketiminin yeterli olduğunu ifade eden bilim adamları, fazla kırmızı et tüketiminin felç riskini artırabileceği uyarısında da bulundu. Araştırmanın sonuçları “Neurology” dergisinde yayımlandı.