Halk Ekmek Fabrikası’nda sertifikalı eğitim…..
Halim UTLU
İşyerlerindeki görev ve sorumluklar ile iş güvenliği ve sağlığı konusunda eğitim programı düzenlendi, programı başarı ile tamamlayan personele de sertifika verildi.
Eğitim programında, personelin görevleri ve sorumlulukları ayrıntılı şekilde anlatılırken, önemli iş sağlığı ve güvenliği konusunun da işlendiği ve Halk Ekmek Fabrikası’nda çalışan 305 personelin katıldığı program, başarılı bir şekilde tamamlandı.
Amaç, satışta ekmek israfının en aza indirilebilmesi
Programdan beklentilerini ifade eden Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar ” Bu eğitim programında amaç, ilk olarak, işinizi daha iyi sahiplenmenizi sağlamak.İkincisi
ekmek üretiminden satış aşamasına, israfın en aza indirilebilmesi için gerekli tüm bilgi ve özel deneyimlerin sizlere aktarılması. Nihai amaç ise eğitim programında edineceğiniz yeni bilgileri, sahip olduğunuz bilgilere ekleyerek, ekmek üretiminde verimliliği de en üst düzeye çıkarabilmenizi sağlamak”dedi.
Personel, görev sınırlarını daha iyi tanıma fırsatı bulacak
Personelin işbirliği içinde bulunduğu amir ve iş arkadaşlarının da görev ve sorumluklarını bilerek, hangi konuda, kimle çalışacağını daha çabuk ve iyi kestirebileceğini, bunun da çalışma verimini artıracağına dikkat çeken İlkbahar, böylece personelin görev sınırlarını daha iyi tanıma fırsatı bulacağını sözlerine ekledi.
Aşırı özgüven, iş kazalarında risk taşıyan bir faktör
Programda, aşırı özgüvenin, iş kazalarında risk taşıyan bir faktör olduğunu belirten, aşırı özgüven sonucu oluşan bazı kazaları örneklerle anlatan Halk Ekmek Fabrikası İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Rüştü Kaya da, personele işyeri sağlığı ve güvenliğiyle ilgili önemli konular hakkında bilgi verdi.
Halk Ekmek Fabrikası genel müdür yardımcıları ise kendilerine bağlı müdürlüklerdeki iş bölümünü ve her kademedeki personelin görevini, ayrıntılarıyla anlattı. Daha sonra eğitim programını tamamlayan personele, çalışmalarında üstün başarı dileyen Genel Müdür Ali İlkbahar, sertifikalarını dağıttı.