HasTavuk&Lohmann Semineri


IMG_2243

 

 

“TÜRKİYE TAVUKÇULUK ENDÜSTRİSİNİN BİLGİ PAYLAŞIMI” Konulu HASTAVUK& LOHMANN semineri gerçekleştirildi.

 

HasTavuk yönetim kadrosu ve Lohmann üst düzey yetkililerinin de katıldığı seminerde; sektörün sorunları, çözüm yolları, ülkemizden ve dünyadan uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerinin aktarımlarıyla enine boyuna tartışıldı

IMG_2124

Seminer açılış konuşmasında Hastavuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat SEZER ”Yumurta ihracatı dönemi başladı.Zaman zaman en çok ihracat yapan ülke durumundayız. 2015 yılında ilk defa kuş gribi olayında sanayimiz konuyu baş başa yaşadı..Artık tüm üretici dostlarımız ayrı bir pencereden bakmak zorunda..Biyogüvenlik Kanunu 3 sene önce yaşamımıza girdi ve üretim artık çok farklı yerlerde.Her şeye çok dikkat etmek zorundayız .Burada gündeme aldığımız konuları tek tek özenle inceleyerek seçtik..Bu teknik konuları mutlaka işletmeleriniz de uygulamaya koyunuz..”diye konuştu..

 

Daha sonra ” Sağlıklı Üretim İçin Farklı Yaklaşımlar” başlıklı sunumunu yapmak için HasTavuk .A.Ş Bölge Üretim Müdürü Ekrem T. YÜCESAN söz aldı..

 

YÜCESAN ,”ND hayatın sıradan bir parçası olmuş..tavukların bağışıklık sistemi büyük stres altında kalmıştır.Sektör hızla büyürken, hastalıkları da büyüttük…Tabi hızla büyürken öncelikle mevcut çiftlikler içerisinde kümes sayılarımızı artırdık.Bu bölgelerin tehlikelerini görenler daha uzak bölgelere yatırım yaptılar..”dedi.

DİĞER HABERLER
NATO zirvesi başladı

IMG_2107

Seminerin ilk günkü 2.konu başlığı ise, ”Yemde Karlılık Nasıl Sağlanır” oldu..Bu konuyu da Lohmann Gmbh -LTZ Teknik Servis Ekibi’nden Robert POTTGUETER dinleyicilere aktardı..POTTGUETER ”Yumurtacı yönünden karlılık nasıl sağlanır….Yemle besleme sanat mı yoksa bilim mi?, Yumurtacılar için iyi bir toz yem nasıl yapılmalı veya nasıl görünmeli” gibi konularda bilgiler verdi..’

 

Seminerin 2.bölümünde 3.konu başlığının ”Lohmann Irkında Son Genetik Gelişmeler ve En İyi Verimi Almak İçin Yapılması Gerekenler” olan toplantıda konuşmacı Lohmann Gmbh’den Dr. Matthias Schmutz oldu..

IMG_2119

Günün 4.konu başlığı ise ”Derdini Söylemeyen Derman Bulamaz:Kanatlı sağlığı ” oldu..Konunun konuşmacısı ise, IEC Yönetim Kurulu Üyesi Franz Hofer oldu..Konuşmacı HOFER, ”Engelleyici gelişmelere rağmen yumurta tüketimi nasıl arttırılır..? sorusuna cevabı GELENEKLER ve RİSKLER adı altında anlattı..

 

Artan talep nedenlerini; nüfus artışı,sağlıklı gıdalara artan ilgi,hayvan refahına artan ilgi, gelişmiş ülkelerde artan obezite ve insanların daha uzun yaşıyor olmasına bağlayan Franz Hofer , Türk yumurta endüstrisinin 2006-2013 yılı içindeki etkileyici gelişimine değindi.

”tokluk,vitaminler,karatonidler ve omega-3 kaynağıdır..YUMURTA DEĞERLİ BİR BESİNDİR”diye konuştu.

IMG_2179

HASTAVUK& LOHMANN seminerinin 2.günü Tarım Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı ve IEC temsilcilerinin de yer aldığı ”Dünya ve Türkiye’deki Yumurta Tavukçuluğunun Geleceği ”paneli gerçekleştirildi.Panelde İhracat Genel Müdürlüğü Tarım Ürünleri Dairesi Şb. Md. Cengiz KARABAYIR, ”DİR kapsamında beyaz et ve yumurta ihracatı”na değindi..

DİĞER HABERLER
Ucuz et satışı başlıyor

 

Panelde konuşan bir diğer konuşmacı olan Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Çalışan Grup Sorumlusu Cihangir Gültekin ÇÖMEZTEPE ise; ”Yumurta Tavukçuluğunda Hayvan Sağlığı” konusuna değindi..Dünya Yumurta Pazarı” başlıklı konuşmada Worldegg Organisation Genel Müdürü Julian MADELEY ise;”Ortak sorunlar,seçenekler ve tehditler”e değindi

IMG_2239

Panel sonrası son konuşmacı olan Prof. Dr. Acar BALTAŞ ”Duygular, Kararlar ve Türk Kültüründe Yönetmek”konulu konferans ile davetlilere sosyal söylemlerde bulundu..

IMG_2263

HASTAVUK& LOHMANN seminer ve paneli’nin ”GALA GECESİ”nde; ünlü sanatçıIşın KARACA’da sahne aldı..

IMG_2232IMG_2215

IMG_2199

 

IMG_2222


Haber Tarihi: 27 Nisan 2016. 13:37
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x