Hileli Gıdalar ve Sağlık Riskleri Paneli Düzenlendi
Hileli Gıdalar ve Gıdalardan Kaynaklanan Sağlık Riskleri Paneli Düzenlenecek
Mehmet Erkan DOĞAN
Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından 26 Mart 2013 Salı günü saat 14:00’da Kocatepe Salonunda Hileli Gıdalar ve Gıdalardan Kaynaklanan Sağlık Riskleri paneli düzenlenecek. Panelde Prof. Dr. Özlem KÜPLÜLÜ bal üretiminde yapılan hileler, Prof. Dr. Aylin KASIMOĞLU DOĞRU süt ve süt ürünlerinde yapılan hileler, Doç. Dr. F. Seda BİLİR ORMANCI et ve et ürünlerinde yapılan hileler ve Doç. Dr. Muammer GÖNCÜOĞLU ise gıdalardan kaynaklanan sağlık riskleri konularında bilgi verecek.
“HALKIMIZ ŞÜPHE DUYDUKLARI GIDALARI LABORATUVARIMIZDA ANALİZ ETTİREBİLİRLER”
K.Ü. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket ARIKAN, düzenleyecekleri panele güvenilir gıda konusunda bilinçlenmek isteyen tüm halkımızın davetli olduğunu belirtti. Ayrıca fakültelerinin bünyesinde bulunan Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı laboratuvarında sucuk, salam, sosis ve köfte gibi et ürünlerinin üretiminde kullanılan hayvan türünün tespitibaşta olmak üzere,gıda üretiminde yapılan pek çok hilenin tespit edilebildiğini ve bu noktada halkımızın şüphe duydukları gıdaları fakülteye getirip analiz ettirebileceklerini ifade etti.