İftar ve Sahur’un Sağlıklı Yiyecekleri
İftarda ve Sahurda Yiyebilirsiniz
Tavuk eti için söylenenler…
İftarda ve Sahurda Rahatça Yiyebilirsiniz
Beslenme ve gıda uzmanları, Ramazan ayında sağlık için daha düşük kalori, daha az yağ ve daha az kolesterol içeren tavuk eti tüketimini öneriyor.
Tavuk eti gibi kan şekerini daha yavaş yükselten, daha fazla tokluk hissi oluşturan, besleyici değeri yüksek gıdalar tercih edilmeli ve iyi bir protein kaynağı olan tavuk eti, öğün sayısının ikiye indiği Ramazan ayında da sofralardan eksik edilmemesine değiniyor.
Tavuk etinin hem sahurda hem de iftarda tüketilebilineceği ve derisiz tavuk etinin, kırmızı ete kıyasla daha az doymuş yağ ve kolesterol içerdiğini söylüyorlar.
Bilimsel çalışmalar, kırmızı ete kıyasla tavuk eti tüketiminin koroner kalp hastalıkları riskini önemli derecede azalttığını gösteriyor.
İftar Ve Sahurda Beslenme Önerileri
Uzmanlar, Ramazan’da da sağlıklı beslenmek için dört ana besin grubundan karışık bir beslenme rejimi seçilmesi ve bir öğünde yiyeceklerin yaklaşık 2 saat içinde tüketilmesini öneriyor.
Sahurda emilimi daha yavaş olan, kan şekerini daha yavaş yükselten ve daha fazla tokluk hissi oluşturan gıdaların tüketilmesi söyleniyor.
İftarda ise ağır hamur işi yiyecekler, kızartmalar, baklavalar yerine çorbalar, haşlanmış, ızgara veya fırında pişirilmiş et, tavuk veya hindi eti, sebze yemekleri, bol salata ve meyve yenilebileceğinin altını çiziyorlar.