Özel Gıda Kontrol Laboratuvarları arasında ilk ve tek yetkili LTS oldu
Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı (UGRL) tarafından yapılan, Türk Gıda Kodeksi gereği zorunlu olarak denetimlerde aranan çiğ kanatlı eti ve hazırlanmış kanatlı eti karışımlarında Salmonella Spp Serotiplendirme Analiz Yetkisi özel laboratuvarlar içinde Tarım ve Orman Bakanlığı‘nca ilk olarak LTS Gıda Kontrol Laboratuvarı yetkilendirildi.
Denetim öncesi sektörün kendisini kontrol etmesi için gerekli olduğunu değerlendiren dergimizin yazarlarından LTS Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Veteriner Hekim Dr. Can Demir, ekibiyle birlikte 4 ay süren eğitim ve disiplinli çalışma sonucunda Salmonella Spp. Serotiplendirme (Salmonella Typhimurium ve Salmonella Enteritidis) analizlerinin yapılması için gerekli alt yapı ve sıralı denetimlerden geçerek bahse konu analizlerini yapma yetkisini aldı.
Aynı zamanda Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği (GLADER) Başkanı olan Dr. Can Demir, bu tür çalışmaların GLADER üyelerince artarak devam edeceğini ve kanatlı sektörüne yüksek fayda sağlayacağını belirterek üreticinin sağlıklı ürün üretmesi ve tüketicinin de tüketim öncesi olabilecek olumsuzluklardan korunması sağlanmış olacağını belirtti.
Dergimiz tarafından her konuda olduğu gibi bu konunun da gerçek anlamda sektörün denetleme öncesi kendi üretimini denetlemesinin çok faydalı olacağını değerlendirmektedir. Dergimiz yazarı Dr. Can Demir ile LTS Gıda Kontrol Laboratuvarı ekibini Çiftlik Dergisi olarak tebrik ediyoruz.