İlk yerli yumurtacı tavuk ATAK-SATAK-S yılda 314 yumurta veriyor.
Türk ırkı tavuklar daha verimli hale gelecek… Gümüşhane Üniversitesi ile Ankara Tavukçuluk
Araştırma Enstitüsünün birlikte yürüttüğü çalışmayla, Türk ırkı Atak-S tavuğunun genleri
üzerinde araştırmalar yapılıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Ankara Tavukçuluk Araştırma İstasyonu
Müdürlüğü’nün 20 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu ürettiği ‘Ankara Tavukçuluk Araştırma
Kahverengisi’ (ATAK-S), Türkiye’nin ilk yerli yumurta tavuğu oldu.
Kanada’dan 1995 yılında getirilen saf hat tavuklar üzerinde ıslah ve melezleme çalışmaları
yapılarak ATAK-S tavuğu üretildi.
ATAK-S çiftlik şartlarında, kapalı ortamda yılda 314 yumurta veriyor.
Haber Tarihi: 27 Aralık 2014. 10:05