İşlemler azaldı, ihracat hızlandı


SONY DSC

 

 

 

 

Sınır kapılarında işlem sürelerini kısaltan projelerin hayata geçirilmesi ile ihracat beyannamelerinin yüzde 65’inin işlemleri ilk 1 dakikada sonuçlandırıldı

 

 

 

Türkiye’de ticaretin daha güvenli ve hızlı yapılması amacıyla bürokratik işlemleri azaltan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bu çerçevede geliştirdiği projelerle birçok yeniliği de hayata geçirdi.

 

 

Dış ticaretin kolay yapılmasına imkan sağlayan “Tek Pencere”, “Tek Durak” ve “Yetkilendirilmiş Yükümlü” gibi uygulamalar ile ihracat işlemlerine hız katan Bakanlık, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda daha fazla ihracatın, daha kısa sürede yapılmasına mümkün hale getirme noktasında önemli adımlar attı. Söz konusu çalışmalar neticesinde 2002’de ihracat beyannamelerinin yüzde 3’ünün işlemleri ilk 1 dakikada sonuçlandırılır durumdayken, bu oran 2015’te yüzde 64’e ulaştı. Bu yılın ocak ayında gümrük işlem sürecinin başladığı andan itibaren işlem gören ihracat beyannamelerinin yüzde 64’ü, şubatta ise yüzde 65’inin işlemleri ilk bir dakikada sonuçlandırılarak ülkeyi terk edebilir duruma geldi.

 

 

Bir yandan Türkiye’de yasal ticareti kolaylaştıran politikaları yürürlüğe koyan Bakanlık, diğer yandan yasadışı ticaretle daha etkin mücadele etme noktasında önemli projelere imza attı.

 

 

Bu kapsamda gümrük kapılarındaki tüm güvenlik tedbirlerini gözden geçirilirken, kaçakçılığın her türlüsü ile mücadele etme noktasında olası risklere karşı gerekli önlemlerin alınmasına devam ediliyor. Özellikle Suriye kapılarına yapılan personel ve teçhizat takviyesinin yanı sıra eşyaların da fiziki muayenesi yapılırken, geçişlerde yüz tarama sistemi, yoğunluk ölçüm cihazları, radyoaktif madde kontrolü sağlayan sistemler gibi araçlar kullanılıyor.

DİĞER HABERLER
Dünya Hububat Durumu

Haber Tarihi: 27 Mart 2016. 15:12
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x