İstanbul’da Gıda Güvenliği Zirvesi
3.Gıda Güvenliği Kongresi İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde başladı.
Kongreye gıda alanında faaliyet gösteren ve alana ilgi duyan çok sayıda uluslararası ve yurtiçinden sektör temsilcisi, akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
2 gün sürecek olan kongre Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, Uluslarası Gıda Koruma Birliği Başkanı İsabel Walls ve FAO Türkiye Temsilcisi Mustapha Sinaceur’un açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından ana oturuma geçildi.
Kongrede: Gıda Güvenliği ve Yasal Düzenlemeler, Gıda Güvenliğinin Bugünü ve Geleceği, Gıda Güvenliği Alanında Yaşanan Krizlerin Değerlendirilmesi, Risk Değerlendirme ve İletişim Stratejileri, Hijyen ve Hijyenik Tasarımlar, Yeni Teknolojiler ve Gıda Güvenliği, Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliği, Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Yönetim Sistemi Uygulamaları konuları tartışılacak.
3. Gıda Güvenliği Kongresi yarınki etkinlerin ardından sona erecek.