Kanatlı İşletmelerinde BIOSECURITY
Kanatlı Havyan İşletmelerinde sürü sağlığının ve gıda güvenliğinin korunması amacı ile geliştirilmiş Bioseucirty (Canlı güvenliği-Biogüvenlik) uygulamaları ile ilgili öneriler aşağıda özetlenmiştir. Bu öneriler HACCP prensiplerine uygun olarak uygulanmalıdır.
A-HASTALIK ETKENLERİNİN
İŞLETMELERDEN UZAK TUTULMASI
İşletmeler ilgili veteriner hekim ile birlikte kendi işletmeleri için hastalık risk değerlendirmesi yapmalıdır. Biosecurtiy kuralları sadece hastalık anında değil sürekli olarak katı bir şekilde uygulanmalıdır.
İşletmelerin giriş ve çıkışları kontrol altına alınmalıdır. Kümesler ve yem üniteleri ziyaretçiler ile ilgili bölümde çalışmayan personel
Haber Tarihi: 23 Eylül 2010. 20:07