Lezita’nın 110 milyon TL’lik yeni tesisi açıldı


Abalıoğlu Grubu’nun 2006 yılı itibarıyla ülkemize kazandırdığı Lezita Fabrikası’nın 110 milyon TL’lik büyük bir yatırım ile en son teknolojiye sahip yenilikçi makine ve ekipmanlarla donattığı yeni tesisi açıldı.

 

Yeni tesisin açılışı ile birlikte Lezita’nın saatte 12 bin adet olan piliç üretim kapasitesi 24 bin adede, ayda bin 200 ton olan ileri işlenmiş ürün grubu kapasitesi 4 bin 400 tona yükseldi. Lezita’nın hedefi yılı, yüzde 13 büyüme ve 120 bin ton piliç eti satışı ile kapatmak

 

110 milyon TL’lik toplam yatırımın eseri olan yeni Lezita tesisinin Türkiye ekonomisinin hizmetine kazandırılması vesilesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi ile, Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu’nun ev sahipliğinde ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla bir açılış töreni düzenlendi.

 

Lezita markasının Abalıoğlu Grubu’nu, geçtiğimiz yıl ciro bazında yüzde 31’lik bir büyüme ile sektöründe ikinci sıraya yükselttiğini ve Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun listelendiği ISO 500’de 72’nci sırada yer almasını sağladığını vurgulayan Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu: “Grubumuzun Lezita markası ile gıda sektörüne ilk girdiği yıl olan 2006’da piliç eti pazarından yüzde 3,2 pay alırken, 2011 yılı sonu itibarıyla pazar payımızı yüzde 7’nin üzerine çıkardık. Geçen beş yıl içerisinde, Lezita tesisimize, araştırma ve geliştirmeyi destekleyen, gıda güvenliğini gözeten nitelikte miktarı milyon dolarları aşan yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Miktarı 110 milyon TL’yi bulan yeni Lezita ek tesisimizi de 2012 için belirlediğimiz yüzde 13 büyüme ve 120 bin ton piliç eti satışı hedefimizi gerçekleştirmek üzere hizmete açtık. Yeni tesisimiz ile birlikte gerek piliç gerekse ileri işlenmiş ürün grubunda kapasitemizi iki, iki buçuk katına çıkardık. Tesisimizde devreye aldığımız, hiçbir koruyucu katkı malzemesi kullanmadan ürünlerimizi raf ömrü boyunca taze tutabilen kontiniu gibi yenilikçi sistem ve ekipmanların yanı sıra teknolojik kamera sistemimiz ile tesisimizden tüm Türkiye’ye 24 saat canlı yayın yapıyoruz. Önümüzdeki beş yıl içinde de Lezita’nın sektörün ilk üç markası arasında yer almasını sağlamak için ileri teknoloji ve yenilikçi uygulamalara yatırım yapmaya ve bu yatırımlarımız ile sektörümüzde fark ve üstünlük yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

DİĞER HABERLER
Türk Kanatlı Sektörü İhracata Devlet Yardımları Toplantıları Yapılıyor

 

Üretim tesisi 24 saat canlı yayın ile izlenebiliyor

 

Lezita, geçtiğimiz aylarda sektöründe bir ilke daha imza attı. Lezita Fabrikası kamera sistemi sayesinde helal, kaliteli ve hijyenik koşullardaki üretimini, bayileri, çalışanları ve tüm Türkiye’ye sunuyor. Lezita 24 saat canlı yayın sistemi sayesinde www.lezita.com.tr ziyaretçileri, üretim ve kesim hattı görüntülerine tıklayarak, taze piliç eti, ileri işlenmiş ürün üretimi ve kesim operasyonlarını 7 gün 24 saat boyunca takip edebiliyor.

 

Uluslararası alanda geçerliliği bulunan Helal Gıda Kesim Belgesi’ne sahip olan Lezita, hayvan refahına gösterdiği titizliği kesim aşamasında da en üst düzeyde uyguluyor. Lezita üretim tesislerinde piliçlerin tümü uzman veteriner hekimlerin kontrolünde tamamen elle kesiliyor. Lezita’nın son derece şeffaf uygulaması, bayi ve çalışanlar açısından iş takibini kolaylaştırıp, güvenliği artırırken, bu helal kesim şartlarının tümünü eksiksiz olarak yerine getirdiğini de bir kez daha kanıtlıyor.

 

Ürünleri raf ömrü boyunca taze tutan yenilikçi sistemler

 

Lezita’da piliç eti üretimi, piliçlerin kesim hattına alınması ile başlıyor. Kesim, temizleme, hızlı soğutma ve parçalama işlemleri hat üzerinde el değmeden gerçekleşiyor. Toplam 3,5 saat içinde piliç eti 0-4ºC’lere soğutulmuş ve paketlemesi gerçekleşmiş olarak sevk alanına gönderilmiş oluyor. Bu şekilde hem ürünler aynı gün müşterilere ulaştırılabiliyor hem de hızlı soğutma sistemleri sayesinde kaliteli ve uzun raf ömürlü ürünlere sahip olunuyor. Lezita’nın ileri işlem hatlarındaki üretim, etlerin ve baharat karışımının kıyma makinesine beslenmesi ile başlıyor. Baharat karışımı, Türkiye et sektöründe ilk defa dizayn edilmiş olan baharat dozajlama sisteminde otomatik olarak tartılıyor ve bu sayede hataya yer verilmiyor. Emulsifier, silo, ve otomatik dolum sistemleri kullanılarak elde edilen Lezita şarküteri ürünlerinde, tamamen kapalı bir sistem ile üretim gerçekleştiriliyor. Lezita kaplamalı ürün ve köfte hatlarında ise kontiniu sistemi sayesinde üretim el değmeden gerçekleştiriliyor ve ürünler, hiçbir koruyucu katkı malzemesi kullanılmadan raf ömrü boyunca taze tutulabiliyor.

DİĞER HABERLER
“Doktorların, diyetisyenlerin yumurta, tereyağı ve kırmızı ete bir özür borcu var”

 

Rakamlarla Lezita Fabrikası

 

• Lezita, toplam 100 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük, üretimde geliştirilen en son teknolojilere sahip ve en hijyenik et entegre tesislerinden biri.

• Lezita’nın 2006’da piliç eti pazarından aldığı pay 3,2 iken, 2011 yılı sonu itibarıyla bu oran 7’nin üzerine çıktı.

• 2006 yılı piliç eti satışları, beş yılda yüzde 250 artırarak 2011’de 106 bin tona ulaştı.

• İleri işlenmiş ürün satışları beş yılda yüzde 670 artarak 2011 yılı sonunda 8 bin 500 tona ulaştı.

• Lezita Entegre Et Tesisi’nde son dönemde yapılan 110 milyon TL’lik kapasite artırımları ile saatte 12 bin olan piliç üretim kapasitesi 24 bin adede çıkarıldı.

• İleri işlenmiş ürün grubunda ayda bin 200 ton olan kapasite, yaklaşık 2,5 katına çıkarılarak, 4 bin 400 tona yükseldi.

• Üç adet yeni ızgara makinesi ile but ızgaradaki kapasite, üç kat artırılarak, 9 tondan 27 tona çıkarıldı. Fileto kapasitesi dört yeni makine ile gün 80 tona yükseltildi.

• Lezita kaplama hattında gerçekleştirilen yenilikler ile şu an saatte ortalama 400 kilogram köfte ve 600 kilogram kaplamalı son ürün olan kapasiteye, saatte bin 500 kilogram köfte ve 2 bin kilogram kaplamalı son ürün üretimi eklendi.

• Yeni alınan vemag ve handman makineleri ile Lezita’nın şarküteri dolum hattındaki mevcut dolum kapasitesi iki katına çıkarıldı.

• Lezita, birbirinden bağımsız ve paralel toplamda sekiz paketleme hattını yeni ek tesisinde devreye aldı ve her hatta farklı ürün paketlemesi gerçekleştiriliyor.

• Lezita’nın 2012 yılı piliç eti hedefi yüzde 13 büyüme ile 120 bin ton.

• Lezita’nın işlenmiş ürün grubunda 2013 yılı satış hedefi, 2011 yılına göre iki kat artışla 18 bin ton.

• Abalıoğlu Grubu önümüzdeki üç yıllık süreçte ihracat kanalında her yıl en az yüzde 50 oranında büyümeyi hedefliyor.


DİĞER HABERLER
Banvit'in “Akıllı Çocuk Sofrası” projesine ödül 
Haber Tarihi: 18 Eylül 2012. 21:39
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
İbrahim Tiryaki
İbrahim Tiryaki
12 yıl önce

Sektörün çağdaş bir seviyeye ulaşmasına öncülük eden, gerçek anlamda izlenebilirlik yapılan bu tesisin başarılarının devamını dilerim.
İbrahim E. Tiryaki

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x