Öğrenciler Piknikte Pişirdiler Yediler Hem de Tavukçuluk Dersi Gördüler
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 2. sınıf öğrencileri hocalarının da katılımıyla Düzlerçamı (Antalya) mevkiinde piknik yaparak hem pişirdiler,hem da yiyerek tavukçuluk dersi gördüler.
Banvit A.Ş’nin Antalya bölge Müdürlüğünün ikramı tavukları önce soslayan ve sonra da hocaları Prof.Dr.Tülin Aksoy’un yönetiminde pişiren Zootekni öğrencileri son günlerde yazılı ve görsel basının dilinden düşmeyen tavuk etinin insan beslenmesindeki önemini tedayları ile öğrendiler.
Öğrencilerin piknikteki eğitimleri ile ilgili bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Tülin Aksoy “Henüz eğitimlerinin ilk yarısında oldukları için tavukçulukla ilgili dersleri almamış olan öğrencilerimiz, bu vesile ile tavukçuluk konusunda hocalarından bilgi aldılar. Kimisi kuş gribi hakkında, kimisi tavuk etinin besleyiciliği konusunda sorular yönelttiler. Bir kısım öğrenci de sektörde ve kamuda iş olanaklarını merak edip, sordu.
Düzlerçamı piknik alanında iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalık vardı, Antalyalılar yaz iyice kendini göstermeden güzel bir bahar gününün tadını çıkardılar ve gördüğümüz kadarıyla da bolca tavuk eti ve kırmızı et tükettiler. İnsanlarımızın iyi beslenmesi konusunda dertlenenler olarak, bizler de memnun olduk. “Banvit A.Ş.”nin Antalya Şubesi tarafından sağlanan tavuk etleri öğrenciler tarafından önce soslandı, pişirildi ve ardından afiyetle yendi. “Banvit A.Ş.”ye ve Antalya Şube Müdürü Sayın Fatih Şamuk’a teşekkürü bir borç biliriz. Laf olsun diye değil gönülden, bol keseden ve tavukların en kıymetli parçalarından ikramda bulundukları için!”