Organik Tarımın Güneşi Konya’dan Doğuyor
Konya Başarakavak Kasabası’nda 4. Tarım ve Hayvancılık Festivali kutlandı.
Festivalde Başarakavak’ta üretilen organik patatesler ön plandaydı. Organik tarım, üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Organik tarımın amacı, toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, insan ve hayvan sağlığını korumaktır. Bu amaçla Başarakavak Kasabası’nda 23 çiftçiye 2 dekar alanda organik patates üretimi yaptırıldı. Patates tohumları İl Özel İdaresi, toprak analizleri Selçuklu Ziraat Odası, sertifikasyon giderleri Başarakavak Belediyesi ve Selçuklu Kaymakamlığı tarafından karşılandı. Organik tarım sertifikasyon takibi ve çiftçilerin eğitim çalışmaları da Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Elmas KARAKUŞ tarından organize edildi.
“Organik Tarımın Güneşi Başarakavak’tan Doğacak” sloganıyla başlayan Başarakavak 4. Tarım ve Hayvancılık Festivali’nde, Başarakavak’ta yetiştirilen organik patateslerin tanıtımı yapıldı, en iyi organik patates üreticisi seçildi ve ödüllendirildi. Daha sonra Başarakavaklı çiftçilerin yaptıkları yemekler davetlilere sunuldu ve son olarak Başarakavak’ta üretilen patateslerin, kuru fasulyelerin, nohutların, bal kabaklarının, turşuların ve çeşitli yöresel ürünlerin satışa sunulmasıyla festival sona erdi.