Oytun Erbaş’ın sözlerine Bilimsel Tavukçuluk Derneği’nden tepki
Geçtiğimiz yıllarda “Koronavirüs Türk ırkını etkilemez”, “Tuzlu ayran otizme neden oluyor”, “80 yaşındaki bir Türk bilim adamının yapacağını ben 40 yaşımda bitirdim” gibi iddiaları ile tanınmış ve meslektaşlarının büyük tepkisini çekmiş Prof. Dr. Oytun Erbaş, bu sefer de tavuk eti ile ilgili açıklamaları ile gündeme geldi.
Erbaş, kanatlı etinde hormon kullanıldığını ve ayrıca yumurtanın da aşırı miktarda antibiyotik içerdiğine dair sektör uzmanlarının büyük şaşkınlıkla karşıladığı ve tepkisini çeken açıklamalarda bulunmuştu.
Erbaş’ın tavuk ve yumurta ile ilgili bu iddialarına Bilimsel Tavukçuluk Derneği (WPSA) Türkiye Şubesi de bir açıklama ile cevap verdi. Erbaş’ın gerçek dışı ve bilimsellikten uzak açıklamalarını endişe ile takip ettiklerini belirten Bilimsel Tavukçuluk Derneği yönetimi ayrıca bu açıklamaların halk sağlığına da ciddi etkileri olabileceğini belirtti.
Yapılan açıklama şöyle:
Bilindiği gibi, tavuk eti ve yumurta ,halkımızın en önemli hayvansal protein kaynaklarını oluşturmaktadır. Bu konularda gerçek dışı ve bilimden uzak olarak yapılan sorumsuz yayınların sektörümüze olduğu kadar halkımızın sağlığına da olumsuz etkiler yaptığını endişe ile izlemekteyiz. Konuyu gündeme getirip programlarında yer veren televizyon ve sosyal medya kanallarını ve Dr. Erbaş’ı kınıyor ve Bakanlığımızın ilgili birimlerinin ve TTB’nin gerekli uyarıları yapıp olaya dur diyeceğine inanıyoruz.
Çünkü bu durum kişinin şahsi görüşü ve fikir özgürlüğü kapsamına girmemektedir.
Saygılarımızla
Bilimsel Tavukçuluk Derneği (WPSA Türkiye Şubesi) Yönetim Kurulu