“Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Çalıştayı” düzenlendi.


1570ab13-79a1-44bd-a5ab-a855e5b47152
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü etkinlikleri kapsamında, sahipsiz hayvanların rehabilitasyonuna yönelik çözüm üretilmesi amacıyla “Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Çalıştayı” düzenledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’nce “Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Çalıştayı” gerçekleştirildi. Dünya Sokak Hayvanları Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çalıştaya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Yıldırım, İBB Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu’nun yanı sıra İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yönetim Kurulu ile Klinik Bilimler Anabilim Dalı Başkanları, 39 ilçe belediyelerin veteriner hizmet sorumluları, Milli Parklar Marmara Bölgesi il temsilcileri ile Marmara Bölgesi İl Belediye Veteriner Hekimleri katıldı.

 

Sahipsiz hayvanlarının sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyoruz

 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Veteriner Hizmetleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun, düzenlenen çalıştayla sahipsiz hayvanlarının sorunlarına çözüm üretmeyi hedeflediklerini dile getirerek, şunları kaydetti; “Çalıştayda sahipsiz hayvanlarla ilgili kamu kurumları olarak, neler yapılıyor ve sorunlar nelerdir? Bunları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden hocalarımız, İstanbul Veteriner Hekimler Odası ve Marmara Bölgesi Yerel Yönetimleri ile tartışmayı ve raporlamayı hedefledik.” dedi.

DİĞER HABERLER
Türkiye-İsrail arasında ilk siyasi istişareler

 

b9d7127c-5a0f-47e9-ac0f-d939e317c374 (1)

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü çerçevesinde, çalıştayı düzenlediklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz canlıya eziyet edene lanet edildiğini bilen, karıncayı incitmeme felsefesine sahip bir toplumuz. Bunu da Hayvan haklarına yönelik ilk düzenlemenin Osmanlı Devleti tarafından yapılmış olması ortaya koymaktadır. Sultan III. Murad zamanında 1587 yılında İstanbul Kadısı’na gönderilen fermanla, hamalların taşımacılıkta kullandıkları at, katır vb. hayvanlara tahammüllerinin üzerinde yük taşıtmalarının yasaklandığı, hayvanların bakım ve beslenmesine ihtimam gösterilmesi gerektiği ve fermandaki ikaz ve hükümlere uymayanların cezalandırılacağı bildirilmiştir. Bu ferman aynı zamanda dünyada hayvan haklarına dair ilk düzenleme olma özelliğine de sahiptir. Ayrıca Sultan II. Bayezid devrinde “Yaratılanı Severiz, Yaradan’dan Ötürü” anlayışıyla çıkartılan Kanunname ile hayvanlara yönelik her türlü eziyet yasaklanmıştır. 1700’lü yıllarda kurulan vakıflar tarafından, göçmen kuşlarla kedi ve köpeklerin tedavisi için birçok Osmanlı vilayetinde hayvan bakımevleri yaptırılmıştır.”

 

Sahipsiz hayvanlara yönelik kamu kurumlarının yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldüğü çalıştayda, öncelikli olarak Çevresel Analiz, Değişim ve Trendler konusunda beyin fırtınası gerçekleştirildi. Daha sonra Mevcut Durum Analizi, Sorun Analizi, ardından da Çözüm Analizi yapıldı. Yapılan analizler sonucunda elde edilen bulgularla Kamu Ortak Eylem Planı hazırlanarak, kamuoyuyla paylaşılacak. Çalıştay, daha sonra sahipsiz hayvan bakımevine gerçekleştirilen ziyaret ile son buldu.

DİĞER HABERLER
Tavuk eti üretimi düştü

Haber Tarihi: 7 Nisan 2016. 20:24
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x