Şeker Piliç, Hisse Satışı İçin Masada
Şeker Piliç hisse satışı için Torunlar Gıda ile masaya oturdu. Açıklama Kamu Aydınlatma Platformu’na yapıldı.
KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şirketimiz çoğunluk hissedarları Sn.Ali BOR ve Sn.Osman BOR ile potansiyel yatırımcı Torunlar Gıda San. ve Tic. A.Ş. arasında, şirketimiz hisselerinin satışı ile ilgili olarak, bağlayıcı olmayan görüşmelere başlanmıştır. Bu görüşmelerin sonucu olan somut gelişmeler daha sonra kamuya, usulüne uygun olarak açıklanacaktır.”
İLK GÖRÜŞME CUMARTESİ GÜNÜ
Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Bor, yaptığı açıklamada, Torunlar Gıda ile görüşmelere cumartesi günü başlayacaklarını söyledi. Bor, satılacak hisse oranı konusunda şimdilik netleşen bir durumun olmadığını, ancak kendilerine ait bir payın olacağını söyledi. Bor ayrıca, Torunlar Gıda ile uzun yıllar öncesine dayanan büyük çaplı bir ticaretlerinin olduğunu kaydetti.
Osman Bor, şirketlerinin, beyaz et sektörünün en büyük ilk 10 firması arasında yer aldığını söyledi.
DEĞERİ 93 MİLYON TL
Şirketin piyasa değeri 93 milyon TL seviyesinde. KAP’a yapılan açıklamadan sonra borsada yukarı yönlü sert hareket segileyen Şeker Piliç hisseleri yüzde 11 değer kazanarak 2.11 TL’ye çıtı.
Şeker Piliç’in temeli 1960’da Emek Tavukçuluk adı ile atıldı. Şirket, tavuk ve yumurta üretimi yanı sıra 1990’da da yem fabrikası kurdu. Şirket, Türkiye’nin ilk halka açık beyaz et firması olarak biliniyor. Şirketin hisse senetleri 13 yıl önce halka arzedilmişti.
Şeker Piliç, 2009’da önemli bir yapılanmaya gitmiş, logosunu değiştirmişti. Şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 29,8 seviyesinde.
İstanbul Sanayi Odası’nın son açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Şeker Piliç 326 milyon lira ciro ile 241’inci sırada yer almıştı.
Dünden Bugüne Torunlar Gıda
1955
Osman Torun İstanbul’a geldi. Atıl Han’daki çay ocağına ortak oldu. 3 yıl sonra büyük oğlu Aziz Torun, 8 yaşındayken İstanbul’a yanına, yardım etmeye ve okumaya geldi.
1960
Anne Kamer Torun ile küçük oğlu Mehmet Torun’u da alıp İstanbul’a geldi. Aynı yıl içinde Mercan Yokuşu’nda ilk ortak bakkal dükkanı açıldı. İki yıl sonra Osman Torun ortağı olduğu bakkal dükkanının tamamını devraldı.
1980
80’li yıllarda Unkapanı’nda toptancılık yılları başladı. İlk inşaatçılık deneyimleri kazanıldı.
1986
Torunlar Gıda A.Ş ve Torunlar İnşaat A.Ş ticaret hayatına başladı.
1991
Tayland’dan ilk pirinç ithalatı gerçekleştirildi. Aynı yıl ilk şeker ithalatı da yapıldı.
1994
Azerbaycan, İran, Kuzey Irak, Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan’a şeker ihracatı yapıldı. ABD’den pirinç ve kuşe kağıt ithal edildi. Yıl bitmeden Torun Kağıt Pazarlama A.Ş ticaret hayatına başladı.
1996
Çay sanayiine girildi. Torun Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş kuruldu.
1997
Toray İnşaat kuruldu, Bursa Zafer Plaza inşaatına başlandı. Aynı yıl Ankara’daki Ankamall ve Crowne Plaza otelinin sahibi olan Yeni Gimat İşyerleri İşletmesi A.Ş.’nin hissedarı olundu.
1999
Bursa Zafer Plaza açıldı.
2000
Yeni Binyıl ‘ın başlarında Uzunköprü , Bandırma ve Mersin’de çeltik fabrikaları açıldı.
2004
Afyon Özçiçek Yağ Fabrikası kuruldu. Adana’da yağ işleme tesisleri açıldı. Kütahya Şeker Fabrikası Özelleştirme İdaresi’nden alındı. Antalya Deepo Outlet Center açıldı.
2005
Kütahya Şeker Fabrikası bünyesinde Küp Şeker Tesisi açıldı. Marmaris Netsel Marina ortaklığı başladı.
2007
Bursa Korupark Evleri’nde daire teslimatları başladı. Korupark AVM kapılarını açtı. Aynı dönemde Mall of İstanbul’un Mahmutbey’deki arsası alındı ve proje geliştime çalışmaları başladı.
2008
Bandırma Yağ Fabrikası kuruldu. Toray İnşaat’ın unvanı Torunlar GYO olarak değişti. İstanbul’da Torium AVM projesinin inşaatı başladı. Nishistanbul projesine başlandı.
2010
Torunlar GYO halka arz sürecini tamamladı. Hisselerinin satışa sunulduğu gün, 47. büyük şirket olarak işlem gördü. Torium AVM açıldı. Ali Sami Yen Stadyumu arsası üzerindeki ortaklık çerçevesinde proje geliştirme çalışmaları başladı.
2011
Mall of İstanbul residence satışları başladı. Zincirlikuyu Esentepe’de Torun Tower inşaatı başladı.