Sütaş eğitim takvimi / 2014 Üretici Eğitim Programları
- Uygulamalı Eğitim Merkezleri
Süt hayvancılığı eğitim merkezlerimizin temel amacı, çiftçilerimize en ekonomik, kullanışlı, sağlıklı, yaşadığı bölgeye uygun ahır tipini, rantabl büyüklükteki model işletmeyi benimseterek, en ekonomik, verimli ve kaliteli süt üretimini gerçekleştirmelerini sağlamaktır.
Sütaş Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezleri şu hizmetleri sunuyor:
- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile 09.03.2000’de Uludağ Üniversitesi ile 11.06.1996’da, Aksaray Üniversitesi ile 09.12.2009’da imzalanan eğitimde işbirliği protokolü gereği, sığır yetiştiricileri, yetiştirici eş ve çocukları, hayvan bakıcıları, ara elemanlar ve sözleşmeli üreticilere uzun ve kısa süreli kurslarla müşterek eğitim vermek, başarılı olanlara bakanlıkça verilenlerle aynı hakları sağlayan kurs bitirme belgesi takdim etmek.
- Bakım ve besleme, sağım teknikleri, sürü ve çiftlik yönetimi, kaba yem üretimi, silaj yapılması, rasyon hazırlanması, ahır hijyeni ve hayvan hastalıklarıyla mücadele ve koruyucu hekimlik, sağlıklı süt elde edilmesi ve muhafazasında öğrencilere, üreticilere bilgi ve eğitim vermek, danışmanlık yapmak.
- İşletme muhasebesi, kayıt tutma ve ekonomik işletmecilik konusunda yetiştiricileri bilinçlendirmek, birim başına süt verimini, kalitesini ve genetik kapasiteyi artırmaya yönelik ıslah çalışmalarında bölge çiftçisine örnek olmak, süt maliyetini azaltıcı, verimliliği ve karlılığı artırıcı tedbirleri öğretmek.
- Soykütüğü, verim kayıtları tutulması, sun’i tohumlama uygulamaları, embriyo transferi gibi program ve projelere, Ulusal Damızlık Yetiştirme Programı’na katılarak, modern teknikleri uygulamak suretiyle “damızlık işletme yapısı” konusunda çiftçi ve öğrencileri bilinçlendirmek.
- Model işletmeyi benimseyecek üreticilere “sözleşmeli üretici” yöntemini geliştirerek, kurulması planlanan üretim ve damızlık yetiştirme çiftliklerinden (1300 başlık damızlık sığır ve 2100 başlık damızlık düve işletmelerinden) sağlanacak dişilerle, yeni işletmeler kurulmasını sağlamak.
- Her türlü hayvancılık birlik ve organizasyonlarına işletmeyi üye yaparak meslekte dayanışmanın önemini göstermek. Doğru karar ve doğru uygulamalar sonucunda, ulusal hayvancılık politikasının oluşumuna, uygulanmasına ve hayvancılık ile ilgili her türlü sorunun çözümüne katkıda bulunmak.
- Üniversite, araştırma enstitüleri ve diğer ilgili resmi ve özel kuruluşlardan ve yurtdışından gelecek önerilere göre, farklı teknik sistemlere uygulama şansı vermek, bunları yazılı ve görsel eğitim malzemeleri (gazete, dergi, film, vs.) yapımında kaynak olarak değerlendirmek. Sürekli gelişen ve
yenilenmeye açık örnek işletme hüviyetini sürdürmek. - Süt hayvancılığı konusunda yeni yatırım yapmak isteyen girişimcileri bilgilendirmek amacıyla Süt Hayvancılığı Yatırımcı Eğitimleri düzenlemek.
- Süt hayvancılığı ile ilşkili konularda yeni eğitimler ve kurslar düzenlemek.
Sütaş Karacabey Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi
Uluabat Köyü, 16700, Karacabey, Bursa.
Tel: 0 224 688 52 64
Faks: 0 224 688 52 63
e-posta: tprojeler@sutas.com.tr
Sütaş Aksaray Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi
Aksaray Organize Sanayi Bölgesi, Mehmet Altınsoy Caddesi, No:27, Aksaray.
Tel: 0382 266 25 11
Faks: 0382 266 25 12
Haber Tarihi: 31 Ocak 2014. 11:13