TANAP’tan Organik Yumurta Tavukçuluğuna Destek


TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamında, Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) iş birliği ile yürütülen “Entegre Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi”nin değerlendirme toplantısı yapıldı. Erzurum’un Aşkale ilçesinin 3 köyünde 14 üreticiye yönelik uygulanan projenin değerlendirme toplantısı Polat Erzurum Resort Otel’de TANAP temsilcileri, TKV temsilcileri ve yerel idari yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP), Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Yatırım fonlama mekanizması kapsamında desteklediği Entegre Organik Yumurta Tavukçuluğu projesi ilk sonuçlarını vermeye başladı. Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) iş birliğiyle şekillenen proje kapsamında Erzurum Aşkale’de üreticiler tedarik, üretim ve satış süreçleri sonunda gelir elde etmeye başladılar. Polat Erzurum Resort Otel’de gerçekleşen değerlendirme toplantısına TANAP temsilcileri, TKV temsilcileri ve yerel idari yöneticileri açılış konuşmaları ve sunumlarıyla katılım gösterdi.

3 köyle 14 üretici kazanıyor

Erzurum Aşkale’nin 3 köyünde 14 üreticinin faaliyetlerini destekleyen projeyle ilgili konuşan TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem “TANAP olarak boru hattı güzergahımız üzerindeki bölge halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasını destekleme bilinciyle hareket ettik. Erzurum Aşkale’de Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) ile gerçekleştirdiğimiz Entegre Organik Yumurta Tavukçuluğu projesiyle de yerel çiftçilerimizin hayallerini hayata geçirdik. Aşkale’deki 14 üretici çiftçimiz TKV’nin rehberliğiyle ürünlerinin satışını gerçekleştirerek hem kendi ekonomilerini oluşturuyor hem de bölgenin hayvancılık faaliyetlerine katma değerli katkıda bulunmuş oluyor. Bu tabloyu görmek bizler için mutluluk ve gurur verici.” dedi. Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı İbrahim Tuğrul’un değerlendirme sunumunu takiben soru cevap kısmı ile proje değerlendirildi.

DİĞER HABERLER
6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi başladı

TANAP-SEIP hakkında:

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşımaktadır.

Ana hat uzunluğu 1850 km olan TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçiyor ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer almaktadır.

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP), TANAP güzergâhı üzerinde uygulanan bir yatırım ve kalkınma projeleri destek programıdır. 2015 yılında uygulanmaya başlayan Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarının temel amacı TANAP Boru Hattı boyunca ekosistem ile uyumlu bir birlik kurarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmaktır.

2015 yılında TANAP Boru Hattı boyunca yapılan saha ziyaretleri ve masaüstü çalışmaları sonrasında bir İhtiyaç Analizi Raporu ortaya çıkmış ve bu rapor temel alınarak TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarının öncelik alanlarını ve finansal sınırlarını belirleyen Planlama ve Strateji Dokümanları oluşturulmuştur. Öncelik alanları Sosyal ve Çevresel olmak üzere iki temel bileşenden oluşmaktadır.

Bilgi için: http://www.tanap-seip.com/


DİĞER HABERLER
Veteriner hekimler "uzmanlık" istiyor
Haber Tarihi: 6 Şubat 2019. 13:43
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x