Tarım öğretiminin 179. yılı Ankara Üniversitesi’nde kutlandı
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “Türkiye’de Tarım Öğretiminin 179. Yıl Dönümü” programı gerçekleştirildi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, tarımın geleceği ve tarımsal eğitimdeki sorunlar masaya yatırıldı.
Tarım Öğreniminin 179. Yıldönümü kapsamında, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Konferans Salonunda düzenlen toplantıda, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hasan Hüseyin Atar, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, Ziraat Mühendisleri Birliği Başkanı Mehmet Ali Ünal ve Prof.Dr. Hasan Çelik sunum yaptılar.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, tarım öğretiminin tarihsel önemine vurgu yaparak “Bugün Tarım Öğretiminin 179. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Tarımı ve ziraatı geliştirmek için politikalar belirleyecek bürokrasinin temelleri 1839 yılında atılmıştır. Tarım öğretimi, 179 yıldır ülkemizin kalkınmasında önemli bir yer tutmuştur. Bu mirası daha ileriye taşımak için çaba göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez ise konuşmasında geçtiğimiz yılın tarım sektörü için çok zorlu geçtiğini belirterek “2024 yılı, çiftçilerimiz için üretim maliyetlerinin yüksek olduğu, borçlanmanın kaçınılmaz hale geldiği bir yıl oldu. Gıda enflasyonu, Türkiye’yi Avrupa’da birinci, dünyada ise zirveye taşıdı. Bu tablo, hepimizi derinden etkiledi” dedi.
Eğitimde nicelik değil nitelik önemli
Türkiye’de 48 ziraat fakültesinin bulunduğunu belirten Remzi Suiçmez, “Bu kadar fazla sayıda ziraat fakültesini doğru bulmuyoruz. Eğitimde nitelik eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Ziraat mühendisleri olarak daha güçlü bir öğretim yapısına ihtiyaç duyulduğunu düşünüyoruz” dedi.