(TİD) Modeli İçin Geniş Kapsamlı Toplantı Düzenlendi
İzmir’de Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD) Modeli İçin Geniş Kapsamlı Toplantı Düzenlendi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, taşra teşkilatında yer alan il ve ilçe müdürlüğü çalışmalarının daha etkin ve verimli bir biçimde yürütülebilmesi amacıyla hazırladığı işletme bazlı bir çalışma modeli olan “Tarımsal İşletme Danışmanı” (TİD) konusunda İzmir’de geniş kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İzmir İl Müdürlüğüne bağlı 4 Müdür Yardımcısı, 9 Şube Müdürü ve 30 İlçe Müdürünün yanında her ilçe ve şubeden konu sorumlusu personelin de katıldığı geniş kapsamlı toplantı, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantı öncesinde konuşan İl Müdür Vekili Selami Turan; Bakanlık tarafından hazırlanan bu yeni çalışma modelinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş ise yaptığı konuşmada, İzmir’de 47 bin bitkisel, 50 binden fazla hayvansal üretim işletmesi bulunduğunu, toplam işletme sayısının ise 100 bine yakın olduğunu söyledi. Ateş, İzmir’in tamamında toplam 364 tarımsal işletme danışmanı görevlendirildiğini, danışman başına düşen ortalama işletme sayısının ise 268 olduğunu bildirdi. Ateş: “Tarımsal işletme Danışmanı modeliyle, işletme sahiplerinin tarımsal üretim işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemlerin çözülmesi hedefleniyor. Üreticilerin bilgi/beceri kazanmaları ve faaliyet konusuna göre tarımsal işletmelerin Bakanlık hizmetlerinden daha etkin faydalanmasını sağlamak da hedefler arasında. Ayrıca Tarımsal İşletme Danışmanı, eğitim ve yayım, hayvan sağlığı ve üretimi, bitki sağlığı ve üretimi, desteklemeler ve kontrolü, istatistik ve veri güncelleme işlemlerini de gerçekleştirecek” diye konuştu.
Toplantıda çalışma modeli ile ilgili bir sunum gerçekleştiren GTHB Uzmanı Fersin Keskin, sunumunun ardından katılımcıların görüş, öneri ve katkılarını da alarak, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.